ÚZSVM propadl lup poštovního zloděje

22.01.2021 22:11

ÚZSVM v Olomouci připadly na základě trestního příkazu Okresního soudu v Olomouci věci, které pocházely z ukradených poštovních zásilek. Pachatelem byl poštovní doručovatel, který si neoprávněně ponechal obsah poštovních zásilek.

ÚZSVM propadl lup poštovního zloděje
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Předměty odvezl domů, kde také byly následně při domovní prohlídce nalezeny. Zpětně již nebylo možné dohledat adresáty, a proto věci připadly státu. Jednalo se o soubor různorodého nového spotřebního zboží do domácnost: kávovar minipresso zn. Wacaco černé barvy, vykrajovač na papriku, držák na toaletní papír Feidasanhe bílé barvy, LED lampička růžové barvy a další.

Pachatel si rovněž ponechal doporučené poštovní zásilky, které obsahovaly různé listiny a smlouvy a další písemnosti a znemožnil tak jejich řádné doručení. Jeho jednání soud vyhodnotil jako přečin zpronevěry, přečin porušení tajemství dopravovaných zpráv a přečin krádeže. Za to mu byl uložen peněžitý trest ve výši 35 000 Kč. ÚZSVM propadlé předměty, u kterých to stav umožňoval, prodal v elektronické aukci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ÚOHS: SC Czech může posílit v oblasti kovodělného průmyslu

16:46 ÚOHS: SC Czech může posílit v oblasti kovodělného průmyslu

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže povolil ve zjednodušeném řízení spojení soutěžitelů, v jehož dů…