Myšlenka chlebového betlému
První idea vytvoření chlebového betlému vznikla na půdě českobudějovické školy zhruba před rokem, kdy se mezi studenty začalo diskutovat o ústředním tématu pro výstavu Gastrofest České Budějovice. Prvotní myšlenka návratu k lidové tradici výroby betlému s netradičním materiálem – chlebem, byla v mnoha diskusích a praktických zkouškách s chlebovou kůrkou a střídkou rozvíjena a dále dotvářena zhruba půl roku. Konečnou podobu chlebového betlému se podařilo studentům dokončit v říjnu 2013 a v listopadu byl poprvé vystaven na Gastrofestu. Dne 8. listopadu 2013 byl chlebový betlém zapsán Agenturou Dobrý den Pelhřimov do České knihy rekordů jako Největší chlebový betlém.
Výroba chlebového betlému trvala zhruba dva měsíce a podílelo se na něm více než dvacet žáků Střední školy obchodu, služeb a podnikání v Českých Budějovicích pod vedením učitelek odborného výcviku. Samotný chléb byl upečen v pekárně PENAM, a.s. v Českých Budějovicích, kde probíhá odborný výcvik oboru pekař.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Tisková zpráva