Unipetrol RPA a Severní energetická uzavřely smlouvu o dodávkách uhlí

15.11.2013 20:40

Společnost Unipetrol RPA uzavřela se společností Severní energetická dlouhodobou smlouvu na dodávky hnědého uhlí. Smlouva je platná pro období 1. ledna 2014 až 31. prosince 2017 a obsahuje možnost prodloužení i pro roky 2018 – 2021.

Unipetrol RPA a Severní energetická uzavřely smlouvu o dodávkách uhlí
Foto: red
Popisek: Unipetrol

Smlouva na dodávky hnědého uhlí obsahuje fixní a flexibilní složku, kterou může Unipetrol využívat dle svých skutečných potřeb. Ročně Unipetrol RPA odebere přibližně jeden milion tun uhlí. Ke dni podpisu smlouvy činí odhadovaná hodnota dodávek na osm let pro období 2014 - 2017 přibližně 4,4 mld. Kč.

„Dlouhodobá smlouva se společností Severní energetická je velmi významným krokem k naplnění naší Strategie pro roky 2013 – 2017. Je příspěvkem k dalšímu rozvoji stávajících obchodních aktivit společnosti, zejména díky zlepšení bezpečnosti dodávek energetických zdrojů pro petrochemii, kde Unipetrol plánuje největší investiční výdaje," říká generální ředitel a předseda představenstva Unipetrolu Marek Świtajewski.

„Společnost Unipetrol je nejen naším dlouhodobým a logickým partnerem, ale také významným regionálním zaměstnavatelem. Jsme rádi, že pokračování spolupráce přispěje k jeho stabilitě a rozvoji," řekl předseda dozorčí rady Severní energetické a.s. Jan Dienstl.

Skupina Severní energetická spojuje těžbu hnědého uhlí a výrobu elektřiny a tepla včetně jejich prodeje. Zahrnuje těžební společnost v oblasti severočeské hnědouhelné pánve (Severní energetická a.s.) a tepelnou elektrárnu ve Chvaleticích. Toto spojení podpořila jako žádoucí rozšíření konkurence na energetickém trhu Evropská komise, a také Úřad pro hospodářskou soutěž ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…