Ústecký kraj: Filmová kancelář Ústeckého kraje hlásí: Jedeme dál

03.06.2020 11:48

Aktivity Filmové kanceláře Ústeckého kraje se nezastavily. Naopak. Filmaři se vracejí a chystají nové projekty. Novinka Ondřeje Trojana Bourák, natáčená na Šluknovsku, jde 11. června do kin, další natáčení probíhají. Ústecký kraj chystá pro filmaře dotační titul na podporu audiovizuální tvorby.

Ústecký kraj: Filmová kancelář Ústeckého kraje hlásí: Jedeme dál
Foto: Ústecký kraj
Popisek: Ústecký kraj, logo.

„V rozpočtu máme připravený minimálně milion korun na podporu audiovizuální tvorby v Ústeckém kraji. Je to malá pobídka filmařům, kteří se k nám rádi vracejí i díky skvělé práci filmové kanceláře. Ta jim pomáhá vytipovat ty nejvhodnější lokality, anebo třeba vyjednávat s místními samosprávami a úřady. Dotace podpoří vznik nových filmů a peníze pak štáb zase utratí u nás, u místních dodavatelů,“ vysvětluje náměstek pro regionální rozvoj a cestovní ruch Zdeněk Matouš.

Filmová kancelář Ústeckého kraje se podílela na vzniku filmu Bourák režiséra Ondřeje Trojana. Ten jde do kin 11. června, zároveň ale proběhnou u nás dvě slavnostní premiéry za účasti tvůrčího štábu. První bude 29. června ve 20 hodin přímo na místě natáčení ve Varnsdorfu a druhá 30. června od 20 hodin v Ústí nad Labem v Hraničáři. Ústecký kraj také nakoupí lístky na další projekce v kraji jako poděkování zdravotníkům a pracovníkům v sociálních službách za jejich obětavou práci v době epidemie. 

Kromě toho pokračuje v Kadani natáčení celovečerního filmu režiséra Romana Němce Kam motýli nelétají, v červnu se rozběhne natáčení seriálu České televize v Českém Švýcarsku a koncem léta začne točit nový snímek režisér Dan Svátek. Další dva filmy jsou rozjednané na podzim. Pro zahraniční produkce proběhlo v jarních měsících vytipování lokací např. v Ústí nad Labem, Děčíně, Českém Švýcarsku a Krušných horách.

20. filmový festival Litoměřice FIFELI se letos odehraje na sklonku srpna s tématem Cesty a osudy, mezinárodní festival dokumentárních filmů ELBE DOCK proběhne první týden v září.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Půta: Rezignovat na funkci se nechystám

17:17 Hejtman Půta: Rezignovat na funkci se nechystám

Tiskové prohlášení hejtmana Martina Půty k tzv. kauze Liberec