Ústecký kraj: Prezentovali jsme se na veletrhu cestovního ruchu v Praze HOLIDAY WORLD & REGION WORLD 2023

21.03.2023 19:38 | Tisková zpráva

Ve dnech 17. – 19. března 2023 proběhl na výstavišti PVA Expo Letňany 31. ročník oblíbeného veletrhu HOLIDAY WORLD & REGION WORLD. Ústecký kraj na něm tradičně prezentoval vlastní expozici v podobě projektu Brána do Čech, který dělí region na čtyři turistické destinace České Švýcarsko, České středohoří, Krušné hory a Dolní Poohří.

Ústecký kraj: Prezentovali jsme se na veletrhu cestovního ruchu v Praze HOLIDAY WORLD & REGION WORLD 2023
Foto: Ústecký kraj
Popisek: Ústecký kraj, logo.

Veletrh navštívil rovněž krajský radní Tomáš Rieger, který spolu se saskými partnery pokřtil nový ročník cyklistického průvodce po Labské stezce tzv. Handbuch, neboli cykloprůvodce (k nahlédnutí či stažení ZDE). Kraj se letos opět zapojil do přípravy tištěného průvodce, neboť 96 kilometrů úseku Labské stezky, které vedou Ústeckým krajem, jsou pro malebnost kaňonu řeky Labe, ať již v okolí Porty Bohemiky u Litoměřic, nebo u dramatických pískovcových skalních masivů před Hřenskem, vyhledávaným úsekem. 

Anketa

Měla by být Markéta Pekarová Adamová odvolána z funkce předsedkyně Sněmovny?

98%
2%
hlasovalo: 38686 lidí

Po letech pandemických omezení a loňském ničivém požáru v blízkosti Českého Švýcarska je potřeba propagace turistických možností v Ústeckém kraji velmi důležitá. Zájem veřejnosti se opravdu ubíral tímto směrem, otázek na přístupnost Českého Švýcarska byl nespočet.

Důkazem, že se s tímto problémem destinační agentura České Švýcarsko, o. p. s., popasovala bravurně, bylo ocenění od COT group, s. r. o., a ABF, a. s., v podobě vítězství a 1. místa v kategorii Inovativní marketingová komunikace. Úspěch sklidila kampaň „Chybí nám tu lidi – marketingová kampaň pro restart turismu po požáru v Českém Švýcarsku“. V rámci 16. ročníku Velké ceny cestovního ruchu převzal toto ocenění marketingový specialista destinační agentury Miroslav Kokta.

Portfolio nabídky zahrnovalo informace o cykloturistice, kde prim hraje Labská stezka. Návštěvníci se také zajímali o cykloregion Krušné hory, v ostatních destinacích poptávali možnosti letního koupání ve velkých jezerech Milada a Most, výlety pro rodiny s dětmi, gastroturistiku, lázeňství a historické památky. V nadcházející turistické sezoně je pro návštěvníky Ústeckého kraje připravena řada kempů, penzionů a hotelů, i nových stellplatzů. Kompletní turistickou nabídku najdete na webovém portálu Brána do Čech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…