V e Frýdku–Místku se s e představí šest desítek škol

07.11.2015 12:56

Zástupci 20 středních škol z Frýdeckomístecka a 40 speciálních škol z celé Moravy se sjedou v úterý 10. 11. 2015 na jubilejn í dvacát ý ročník „Trhu vzdělávání a pracovního uplatnění 2015“ ve Frýdku – Místku ( Národní d ů m, Palackého 134 ). Mezi 10.00 – 16.00 hodinou předs taví zájemcům své vzdělávací programy. Prezentovat se bude i 15 zaměstnavatelů především z technických oborů. Akci pořádá tamní kontaktní pracoviště ÚP ČR za významné podpory Města Frýdek – Místek.

V e Frýdku–Místku se s e  představí šest desítek  škol
Foto: mpsv.cz
Popisek: Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR - logo

Úřad práce ČR pomáhá dlouhodobě žákům 8. a 9. tříd ZŠ i s tudentům středních škol s volbou toho nejvhodnějšího povolání. Přehlídk y škol za účasti zaměstnavatelů jsou jedním z nástrojů, jak ukázat mladým lidem v praxi, o čem daný obor je a co je třeba pro jeho výkon splňovat.

„Podstatné je, aby vybraný obor budoucího středoškoláka nejen bavil, ale aby také vyhovoval jeho předpokladům a schopnostem. A hlavně, aby mladý člověk poté, co školu absolvuje, našel co nejdříve práci v oboru, který vystudoval ,“ zdůrazňuje ředitel Kontaktního pracoviš tě ÚP ČR ve Frýdku - Místku Vladimír Patáčik.

Školy představí zájemcům své vzdělávací programy a seznámí je mimo jiné s kritérii přijímacího řízení, typy či formami studia. Navíc ještě zadají žákům jednoduché úkoly, v jejichž rámci si každý z nich bude m oci ověřit své dosavadní zkušenosti i tzv. měkké dovednosti, které dnes zaměstnavatelé velmi často požadují. V tomto ohledu budou připraveni odpovídat na dotazy také specialisté Úřadu práce ČR .

Návštěvníkům sdělí nejen to, jaké obory mají budoucnost, ale také jim přiblíží nástroje aktivní politiky zaměstnanosti, jejichž prostřednictvím je možné zvýšit šance uchazečů na trhu práce. Zástupci zaměstnavatelů zase seznámí návštěvníky se svým výrobním programem, s pracovištěm či požadavky na zaměstnance. Prezen tovat se budou především technicky zaměřené profese, o které mají zdejší firmy největší a trvalý zájem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

KHS Jihočeského kraje: 153 případů černého kašle, za letošek jich bylo v kraji potvrzeno 1 476

13:04 KHS Jihočeského kraje: 153 případů černého kašle, za letošek jich bylo v kraji potvrzeno 1 476

Za sedmnáct týdnů letošního roku zaznamenali jihočeští hygienici celkem 1 476 případů černého kašle …