Veterinární správa: Zkažené rybí produkty v holešovické tržnici

03.09.2018 22:50

Kontrola Státní veterinární správy v minulém týdnu v tržnici v pražských Holešovicích zjistila uložení 200 kg produktů rybolovu (čerstvých ryb ve zmrazeném stavu, mořských plodů) neznámého původu, část z nich zkažených.

Veterinární správa: Zkažené rybí produkty v holešovické tržnici
Foto: Státní veterinární správa
Popisek: Státní veterinární správa

Provoz, v němž se potraviny nacházely, nebyl schválený veterinárním dozorem a prostory nesplňovaly veterinárně hygienické požadavky na uspořádání, čistotu a vybavení. Produkty zde uložené ve zmrazeném stavu nebyly nikterak označené a nebylo je možno blíže identifikovat. Některé z v mikrotenových obalech zabalených produktů zapáchaly či měly změněnou barvu.

Provozovatel na místě nebyl schopen předložit doklady o jejich původu. Veterinární inspektoři konstatovali, že se jedná o potraviny neznámého původu, u nichž je důvodné podezření na porušení bezpečnosti potravin, a zakázali uvádění těchto produktů do oběhu.

Produkty byly znehodnoceny obarvením a byla nařízena jejich likvidace na náklady provozovatele. Tomu hrozí v přestupkovém řízení sankce až do výše 50 milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …