Vláda se vrátí k projednávání plánu úkolů v oblasti bydlení v sociálně vyloučených lokalitách

15.01.2017 18:13

Materiál předkládá ministr Jan Chvojka společně s ministryní práce a sociálních věcí Michaelou Marksovou. Vláda jej znovu projedná na svém pravidelném zasedání v pondělí 16. ledna.

Vláda se vrátí k projednávání plánu úkolů v oblasti bydlení v sociálně vyloučených lokalitách
Foto: Archiv PL
Popisek: Úřad vlády ČR

Plán plnění usnesení vlády ze dne 27. července 2016 č. 669 k problémům spojeným s bydlením sociálně vyloučených a návrhům jejich řešení a k usnesení vlády č. 670 k identifikaci problémů v oblasti bydlení
Vláda uložila úkoly ve třech základních oblastech: 1. přiměřenost a účelnost vyplácených dávek na bydlení (předražené nájmy, vysoké další náklady na bydlení), 2. standardy bydlení v širokém smyslu (stavebně-technické, hygienické a požárně-bezpečnostní) a 3. vymahatelnost povinností vlastníka bytu, zejména vůči společenstvím vlastníků jednotek.
Materiál popisuje proběhlé nebo probíhající aktivity jednotlivých rezortů, včetně aktuálně projednávaných souvisejících legislativních změn. V oblasti dávek na bydlení předložila dotčená ministerstva (MPSV, MMR) konkrétní přehled legislativních a nelegislativních kroků, které zajistí splnění uložených úkolů. V oblasti vymahatelnosti povinností vlastníka bytu jsou sumarizovány širší souvislosti zvažovaných i aktuálně projednávaných návrhů změn legislativní úpravy. V široké oblasti standardů bydlení jsou shrnuty možnosti dosavadní právní úpravy v jednotlivých oblastech a výsledky proběhlých mezirezortních jednání. Předpokládá se aplikace těchto standardů bydlení pro posuzování nároku na dávky na bydlení. K definici takového standardu bude pokračovat mezirezortní diskuze.

Návrh změn Statutu a Jednacího řádu Rady vlády pro koordinaci boje s korupcí


Primárním důvodem změn je reorganizace Policie ČR a z ní vyplývající zrušení Útvaru odhalování korupce a finanční kriminality, respektive zřízení nové Národní centrály proti  organizovanému zločinu. Dále dojde k navýšení současného počtu členů Rady na 19 členů, což reflektuje žádost prezidenta České lékárnické komory o doplnění zástupce profesních komor zřízených zákonem. V neposlední řadě budou provedeny technické změny vyplývající z praktických poznatků dosavadního fungování Rady vlády pro koordinaci boje s korupcí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pražská strojírna: Chystáme několik zakázek pro dopravní podnik Berlín

16:05 Pražská strojírna: Chystáme několik zakázek pro dopravní podnik Berlín

Pražská strojírna bude v letošním roce opět dodávat své výrobky do Berlína. Předmětem zakázky je šes…