Vojenské lesy a statky: Oderská mlýnice měla úspěch, teď je na řadě Ralsko

27.09.2018 15:48

Předposlední, čtrnáctý díl seriálu Kolo pro život zamířil na Moravu do těsného sousedství vojenského újezdu Libavá, na legendární Oderskou Mlýnici České spořitelny, která letos oslavila svým osmnáctým ročníkem plnoletost.

Vojenské lesy a statky: Oderská mlýnice měla úspěch, teď je na řadě Ralsko
Foto: vls.cz
Popisek: Vojenské lesy a statky ČR, s. p. - logo

Vojenské lesy a statky, které jsou partnery cyklistického seriálu, se v nabité a tepající atmosféře rekreačního střediska Spálovský mlýn v rámci bohatého doprovodného programu prezentovaly lesní pedagogikou VLS. Pod nafukovacím stanem s ježkem měly děti i jejich rodiče možnost dozvědět se něco o lesní zvěři, stopách a trofejích. Připraven byl i koutek s pastelkami, kde mohli malí návštěvníci vybarvovat, ale také luštit různé hlavolamy s lesní tématikou.

Na vedlejším stanovišti se pak děti seznamovaly s prací dřevorubce a motorovou pilou. Kromě lesních pedagogů z místní divize VLS v Lipníku nad Bečvou se na zajištění programu podílely také studentky SLŠ Hranice.

Seriál Kolo pro život teď zamíří do svého letošního velkého finále, které bude hostit severočeská divize VLS v bývalém vojenském prostoru v Ralsku. V sobotu 29. září vyrazí totiž bikeři na trasy, které vedou nádhernou přírodou borových lesů a rybníků v této unikátní domovině vlků a zubrů mezi Bezdězem a Ještědským hřebenem, kterou spravují vojenští lesníci z Mimoně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

22:08 Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

Frymburský břeh lipenské přehrady bude zdobit busta nebo jiná hmotná, umělecky cenná připomínka na p…