Vojenské lesy a statky: Oderská mlýnice měla úspěch, teď je na řadě Ralsko

27.09.2018 15:48

Předposlední, čtrnáctý díl seriálu Kolo pro život zamířil na Moravu do těsného sousedství vojenského újezdu Libavá, na legendární Oderskou Mlýnici České spořitelny, která letos oslavila svým osmnáctým ročníkem plnoletost.

Vojenské lesy a statky: Oderská mlýnice měla úspěch, teď je na řadě Ralsko
Foto: vls.cz
Popisek: Vojenské lesy a statky ČR, s. p. - logo

Vojenské lesy a statky, které jsou partnery cyklistického seriálu, se v nabité a tepající atmosféře rekreačního střediska Spálovský mlýn v rámci bohatého doprovodného programu prezentovaly lesní pedagogikou VLS. Pod nafukovacím stanem s ježkem měly děti i jejich rodiče možnost dozvědět se něco o lesní zvěři, stopách a trofejích. Připraven byl i koutek s pastelkami, kde mohli malí návštěvníci vybarvovat, ale také luštit různé hlavolamy s lesní tématikou.

Na vedlejším stanovišti se pak děti seznamovaly s prací dřevorubce a motorovou pilou. Kromě lesních pedagogů z místní divize VLS v Lipníku nad Bečvou se na zajištění programu podílely také studentky SLŠ Hranice.

Seriál Kolo pro život teď zamíří do svého letošního velkého finále, které bude hostit severočeská divize VLS v bývalém vojenském prostoru v Ralsku. V sobotu 29. září vyrazí totiž bikeři na trasy, které vedou nádhernou přírodou borových lesů a rybníků v této unikátní domovině vlků a zubrů mezi Bezdězem a Ještědským hřebenem, kterou spravují vojenští lesníci z Mimoně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Renáta Zajíčková byl položen dotaz

Ministerstvo pro vědu a výzkum

Můžete mě nějak přesvědčit, že toto ministerstvo není jen politickou trafikou? Protože ho stejně řídí lidi bez kompetence nebo vám snad přišla Langšádlová nebo teď Ženíšek kompetentní? A nezvládlo by agendu ministerstvo školství? Protože dřív to zvládalo. Jak to vysvětlíte?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Prohřešky na dálnicích

19:02 Celní správa: Prohřešky na dálnicích

V uplynulých dvou týdnech lidé využili téměř letního počasí a státních svátků k cestování. Příslušní…