ZZS MSK: Záchranáři zasahovali u dvou postřelených osob na Frýdecko-Místecku

03.04.2014 9:10

Posádky zdravotnické záchranné služby zasahovaly ve středu 2.4. odpoledne u osob se střelnými zraněními na Frýdecko-Místecku.

ZZS MSK: Záchranáři zasahovali u dvou postřelených osob na Frýdecko-Místecku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vozidlo ambulance, ilustrační foto

Událost v osadě Milíkov nedaleko Jablunkova, byla operátorům ZZS nahlášena před patnáctou hodinou. Na místo byla vyslána nejbližší posádka rychlé zdravotnické pomoci a lékařská skupina z Třince, operátoři si pochopitelně vyžádali účast policie. Na pomoc postiženým se rovněž podílel i vrtulník letecké záchranné služby z Ostravy.

První zdravotníci byli na místě události během deseti minut.

Posádky musely vzhledem k charakteru události vyčkat v bezpečném prostoru na příjezd policistů a následně ošetřovaly dvě osoby:

Muž středního věku byl době zásahu ZZS v bezvědomí a přímém ohrožení života. Zasahující lékař u něj zjistil střelné poranění hlavy. Po kompletním ošetření v rámci přednemocniční neodkladné péče byl pacient transportován z místa události vrtulníkem letecké záchranné služby. Posádka jej předala na urgentním příjmu Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě. Jeho stav při předání zůstával velmi vážný.

Druhou postiženou byla žena, rovněž středního až staršího věku. I u ní záchranáři zjistili střelné poranění v oblasti hlavy, pacientka však byla v té době při vědomí. S vážným zraněním byla předána v třinecké nemocnici a odtud následně letecky přepravena na pracoviště traumatologického centra v ostravské Fakultní nemocnici

reklama

autor: Tisková zpráva

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

LIBERTY Ostrava: Restrukturalizační plán byl schválen valnou většinou věřitelů

11:08 LIBERTY Ostrava: Restrukturalizační plán byl schválen valnou většinou věřitelů

Věřitelé společnosti LIBERTY Ostrava schválili restrukturalizační plán, pro který hlasovalo více než…