Zlínský kraj chystá na podzim další vlnu kotlíkových dotací, připraveno má téměř 160 milionů korun

01.05.2019 22:45

Zlínský kraj aktuálně připravuje další výzvu tzv. kotlíkových dotací zaměřených na výměnu kotlů na pevná paliva v domácnostech za ekologičtější způsoby vytápění.

Zlínský kraj chystá na podzim další vlnu kotlíkových dotací, připraveno má téměř 160 milionů korun
Foto: kr-zlinsky.cz
Popisek: Úřad Zlínského kraje

Využije pro ně finanční prostředky ve výši téměř 160 milionů korun, které na základě své žádosti obdržel od Ministerstva životního prostředí. Dotace budou žadatelům přiděleny v rámci Programu výměny zdrojů tepla v domácnostech Zlínského kraje III.

„Tento program vyhlásíme 10. září, elektronický příjem žádostí o poskytnutí dotace pak zahájíme 15. října 2019 od 8 hodin, a to prostřednictvím aplikace dostupné na adrese www.kr-zlinsky.cz/kotliky. Nejpozději do 10 kalendářních dnů od odeslání elektronického formuláře bude žadatel povinen doručit žádost o dotaci na krajský úřad také v listinné podobě," informoval radní Zlínského kraje Jan Pijáček, zodpovědný za řízení dotačních programů.

Kotlíkové dotace bude možno využít na výměnu stávajícího kotle na pevná paliva s ručním přikládáním za nový ekologický zdroj tepla, kterým může být kotel pouze na biomasu (automatický i s ručním přikládáním), plynový kondenzační kotel nebo tepelné čerpadlo. Podporována bude výměna kotlů realizovaná v období od 15. července 2015 (tedy i zpětně).

Podrobné informace k Programu výměny zdrojů tepla v domácnostech Zlínského kraje III lze najít ZDE, s dotazy se je možno se obracet na e-mail kotliky@kr-zlinsky.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…