Zóna Solnice – Kvasiny: Hejtman podepsal s obcemi a hradeckým ŘSD smlouvu o spolupráci

09.10.2015 12:50

Rozvoj průmyslové zóny Solnice – Kvasiny, díky kterému poputují do kraje miliardové investice, se začíná rozbíhat. Protože je Královéhradecký kraj garantem všech projektů, které jsou v rámci rozvoje průmyslové zóny plánovány, uzavřel dnes smlouvu spolu se všemi partnery, kterých se projekty za dohromady téměř 3 miliardy korun týkají.

Zóna Solnice – Kvasiny: Hejtman podepsal s obcemi a hradeckým ŘSD smlouvu o spolupráci
Foto: tan
Popisek: Královéhradecký hejtman Lubomír Franc

„Smlouva o spolupráci připravuje dotčené obce na potřebu jejich zodpovědnosti za řádné a rychlé administrování a realizování projektů, na které budou dostávat z různých zdrojů (resortů) přímé dotace,“ popsal smysl smlouvy hejtman Lubomír Franc, který ji podepsal za Královéhradecký kraj.

Smlouvu o spolupráci podepsali spolu s hejtmanem zástupci měst Solnice, Rychnov nad Kněžnou, Opočno, městyse Častolovice, obcí Kvasiny a Černíkovice a hradeckého Ředitelství silnic a dálnic ČR. Zároveň ji schválila zastupitelstva všech dotčených subjektů, Rada Královéhradeckého kraje i krajské zastupitelstvo. Podpis proběhl v rámci konference Rozvoj průmyslu a bytové výstavby na Rychnovsku, která se dnes uskutečnila v Rychnově nad Kněžnou, kterou pořádal CzechInvest.

S rozvojem zóny se plánuje velké množství projektů. Královéhradecký kraj bude administrovat vše potřebné kolem vzniku nové průmyslové zóny, organizovat investice dotčených měst a obcí a ponese odpovědnost koordinátora celé investice ve výši téměř tří miliard korun.

Celková investice, která poputuje do regionu díky krajskému projektu Rozšíření průmyslové zóny Solnice - Kvasiny   a zlepšení veřejné, dopravní a technické infrastruktury v Královéhradeckém kraji, má dosáhnout až 3 miliard korun. V rámci vládního usnesení, které schválila letos v únoru vláda České republiky, se má realizovat velká řada projektů z oblasti samotné přípravy pro krajskou průmyslovou zónu, jako např. dopravní infrastrukturu, technicko-inženýrskou infrastrukturu, občanskou vybavenost, školství i zdravotnictví a další dílčí projekty v obcích zónou dotčených.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…