„Vaječná turistika z Čech do Bavorska,“ píší německé noviny

14.03.2012 12:22

Česká 'vaječná šlamastyka' neunikla pozornosti německých deníků. Süddeutsche Zeitung si klade otázku, zda nehrozí v bavorském pohraničí kvůli nájezdu Čechů nedostatek vajec. Süddeutsche Zeitung podobně jako jiné německé deníky popisují příběh Čecha, který nakupoval v pohraničí vajíčka pro polovinu své vesnice.

„Vaječná turistika z Čech do Bavorska,“ píší německé noviny
Foto: dogmtnfarm.com
Popisek: Vejce, kam až vyšplhá jejich cena?

Sächsische Zeitung poznamenává, že v Česku jde tanec kolem vajec tak daleko, že se soutěží o nejdražší vajíčko. Vaječná hysterie podle saských novin jen tak neskončí, vaječný turismus potrvá minimálně do Velikonoc. 


Boj o vajíčka nebude, klidní Němce jejich tisk


Süddeutsche Zeitung ale Němce uklidňuje, Německo bylo na přechod k chovům spokojených slepic připraveno, a tak se ani v příhraničních obcích nemusí obávat, že by museli s Čechy svádět boj o vejce. 


Zdražení vajec v Česku způsobil pokles produkce, protože v Evropské unii začala platit směrnice zakazující chov slepic v menších klecích. 



Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ava

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český pozorovatel na volbách v Kazachstánu: Některé věci jim můžeme jen tiše závidět

9:14 Český pozorovatel na volbách v Kazachstánu: Některé věci jim můžeme jen tiše závidět

Kazachstán je země, kam mnoho Čechů za rok nemíří. Přesto je zemí, která podobně jako ty, o kterých …