Američané si myslí, že Česko patří někam do Jugoslávie

05.01.2012 10:06

Největší americká televizní stanice Fox News udělala tento týden z naší ubohé České republiky součást zajímavého neexistujícího soustátí - Velkého Srbska.

Američané si myslí, že Česko patří někam do Jugoslávie
Foto: Fox News
Popisek: Logo americké TV stanice Fox News

A to prosím Fox News není žádné béčko. Stanice byla založena mediálním magnátem Rupertem Murdochem v roce 1996. předplatitelů. Během devadesátých let stanice získávala na významu a dnes je v Spojených státech amerických televizním kanálem s největším množstvím pravidelných diváků (následují kanály CNN a MSNBC).


Ukázalo se, že zahraniční komentátoři nemají tak úplně jano v tom, jak vlastně mapa Evropy vypadá. Američtí diváci se tedy tento týden konečně dozvěděli 'pravdu' – takzvané Velké Srbsko se rozkládá na území České republiky, Slovenska, Maďarska a Rakouska. Podle televizní mapy je také volně, zřejmě konfederativně, spojeno s Ukrajinou a Německem.


Není to poprvé a zřejmě ani naposled, kdy se kanál Fox News podobného omylu dopustil. V době protestů v Rusku odvysílal velmi vtipně místo Moskvy záběry z Athén, kde se dav pokoušel dobýt budovu řecké Národní banky.


Na stranu druhou, jak píše Český rozhlas na svém webu, v USA teď právě proběhly republikánské primárky ve státě Iowa. A kdo z Čechů má alespoň matné povědomí, kde tento stát v rámci severní Ameriky vlastně leží?!


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ava

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český pozorovatel na volbách v Kazachstánu: Některé věci jim můžeme jen tiše závidět

9:14 Český pozorovatel na volbách v Kazachstánu: Některé věci jim můžeme jen tiše závidět

Kazachstán je země, kam mnoho Čechů za rok nemíří. Přesto je zemí, která podobně jako ty, o kterých …