Americké feministky si vzaly na mušku stavebnici Lego, je prý sexuální

23.04.2012 15:44

Americká feministická organizace SPARK Movement kritizuje dánskou firmu Lego za její novou řadu stavebnic zaměřenou na dívky. Podle této organizace nová řada propaguje genderové stereotypy a figurky v ní kladou přílišný důraz na sexualitu, jak píše zpravodajský server Fox News.

Americké feministky si vzaly na mušku stavebnici Lego, je prý sexuální
Foto: lego.de
Popisek: Nová stavebnice LEGO, určená dívkám

Lego svou novou řadu stavebnic představilo na konci loňského roku. Figurky v nich nejsou hranaté jako u obvyklých panáčků, ale více připomínají ženskou postavu. Stavebnice pak umožňují sestavit například salon krásy nebo pekárnu. SPARK Movement novou řadu kritizuje, protože prý propaguje genderové stereotypy, jak píše Deník.cz.

Lego je ochotné se sejít a diskutovat

„Říká dívkám, co by pro ně mělo být důležité. Dívky nestaví raketoplány, ale nechávají si udělat nehty,“ uvedla ředitelka organizace Dana Edell v narážce na klasické řady Lega, které umožňují sestavit vesmírné lodě, auta nebo hrady. Hnutí shromáždilo 55 tisíc podpisů pod dopis, který novou řadu stavebnic kritizuje. Zástupce Lega Michael McNally vyjádřil ochotu sejít se ?s představiteli SPARK Movement a o stavebnici diskutovat. „Pohled zvenčí – kritický i pochvalný – je pro nás inspirací pro další rozvoj značky Lego,“ uvedl. Michael McNally nicméně také podotkl, že nová řada stavebnice se dobře prodává. Firma prý má i kladné reakce od rodičů.
 

{relatedarticles title="Psali jsme:" tag="USA" count=&

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ava

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český pozorovatel na volbách v Kazachstánu: Některé věci jim můžeme jen tiše závidět

9:14 Český pozorovatel na volbách v Kazachstánu: Některé věci jim můžeme jen tiše závidět

Kazachstán je země, kam mnoho Čechů za rok nemíří. Přesto je zemí, která podobně jako ty, o kterých …