Anonymous děsí Slovensko: Dnes v 16:00 udeříme

10.02.2012 15:56

Předběžné opatření bratislavského okresního soudu, který zakázal vydání knihy slovensko-kanadského novináře Toma Nicholsona o spisu Gorila, rozhořčilo i hnutí Anonymous. Na protest proti ovlivňování justice finančními skupinami dnes v 16:00 zablokuje internetovou stránku ministerstva spravedlnosti a také web investiční skupiny Penta.

Anonymous děsí Slovensko:  Dnes v 16:00 udeříme
Foto: Facebook
Popisek: Plakát hackerské skupiny Anonymous, umístěný na Facebooku

Anonymous uvádí své důvody: "Po vyše 22 rokoch od nežnej revolúcie sa dnes opäť zakazujú knihy, ktoré nie sú pohodlné pre ľudí, ktorí držia moc nad krajinou," tvrdí Anonymous s tím, že takovéto rozhodnutí pošlapalo Ústavu SR jako všeobecnou deklaraci lidských práv.


Avizovaný internetový protest Anonymous odůvodňuje „svojím právom postaviť sa na odpor proti každému, kto by odstraňoval demokratický poriadok.“

"Toto rozhodnutie súdu dokazuje, že činnosť ústavných orgánov a účinné použitie zákonných prostriedkov sú skutočne znemožnené," tvrdí Anonymous.


Skupina Anonymous už v minulosti na Slovensku zaútočila na stránky iniciativy 99 %, Penty, Vlády SR, Národní rady SR, ministerstva hospodářství či financí. Vyjádřila tak podporu protestům Gorila i svou nespokojenost s tím, že Slovensko začalo ratifikační proces sporné Obchodní dohody o boji proti falšování ACTA.


Třetí pátek za sebou demonstrace v Bratislavě


Tisíce Slováků se právě dnes, v pátek, chystají v centru Bratislavy protestovat proti korupci. Premiérka Iveta Radičová varuje před násilnostmi, jak píše portál deníku Sme. "Demonstrace je ohlášená na šestou odpoledne a předpokládám, že po osmé hodině by měl být konec," řekla organizátorka protestů Gorila Alena Krempaská.


Z 50 tisíc lidí pozvaných na demonstraci na internetových sociálních sítích jich účast potvrdilo šest tisíc. Bude to třetí páteční protest v řadě.

 



 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ava

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český pozorovatel na volbách v Kazachstánu: Některé věci jim můžeme jen tiše závidět

9:14 Český pozorovatel na volbách v Kazachstánu: Některé věci jim můžeme jen tiše závidět

Kazachstán je země, kam mnoho Čechů za rok nemíří. Přesto je zemí, která podobně jako ty, o kterých …