Blížící se volby na Slovensku: Sázkaři mají žně, sázejí i politici

08.03.2012 11:05

Na nejistý výsledek předčasných parlamentních voleb, které se konají už v sobotu 10. března, si sázejí i poslanci. A sázkaři mají před slovenskými volbami žně - takové drama ještě nezažili, jak píše Martin Dohnal z Deníku.cz. Například poslanec Juraj Droba z liberální strany SaS sice nemá znovuzvolení jisté, ale v případě neúspěchu může alespoň vydělat nějaké to euro. Stejně jako řadu dalších Slováků ho totiž prý před volbami zlákaly atraktivní kurzy, které sázkaři vypisují na výsledky.

Blížící se volby na Slovensku: Sázkaři mají žně, sázejí i politici
Foto: pluska.sk
Popisek: Předčasné volby na Slovensku drtivě vyhrál levicový SMER

„Podal jsem si tiket. Ne ale na sebe, protože ani nevím, jestli je to legální. Vsadil jsem na procenta některých stran a preferenční kroužky kolegů,“ prozradil Juraj Droba serveru Pluska.sk. O konkrétní částce se bavit nechtěl, ale v případě výhry by údajně mohl vydělat až trojnásobek svého měsíčního příjmu. „Jsem dost konzervativní investor a spíše si najdu nějakou úplnou jistotu, která má kurz 1,25, než bych sázel na něco ?s kurzem 1,8,“ řekl Českému rozhlasu s tím, že na volby sází už řadu let.


„S kolegy si pravidelně dáváme malé sázky. V nějaké kanceláři bych si možná vsadil na SDKÚ,“ řekl poněkud škodolibě serveru Pluska.sk poslanec Andrej Kolesík z levicové strany Smer-SD.


Fico je jasný vítěz, malé strany jsou záhadou


Právě výsledky malých stran jsou skutečnou záhadou voleb, zatímco o šéfovi Smeru Robertu Ficovi jako o příštím premiérovi pochybuje málokdo, ve všech dosavadních průzkumech vede s drtivou převahou. Je však otázkou, jak bude vládnout, pokud Smer nezíská sám většinu. Jedinou další stranou, která má podle posledních průzkumů naprostou jistotu, že zasedne v parlamentu, je středová strana KDH, vedená Jánem Figeľem.  V posledních dnech se zdálo, že strana obrušuje vzájemné spory se Smerem a míří ke společné koalici. Křesťanští demokraté se ale zřejmě zalekli, že by se ocitli v područí výrazně silnější strany. Pokud strana Roberta Fica získá v parlamentu nadpoloviční většinu, nechce s ní předseda KDH vůbec jednat. „Nebylo by o čem,“ řekl agentuře TASR Ján Figeľ.


{relatedarticles title="Psali jsme:" tag="Slovensko" count="5"

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ava

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český pozorovatel na volbách v Kazachstánu: Některé věci jim můžeme jen tiše závidět

9:14 Český pozorovatel na volbách v Kazachstánu: Některé věci jim můžeme jen tiše závidět

Kazachstán je země, kam mnoho Čechů za rok nemíří. Přesto je zemí, která podobně jako ty, o kterých …