Brusel žaluje Maďarsko. Kvůli zákonům o justici

25.04.2012 16:33

Evropská komise žaluje Maďarsko u nejvyššího soudu Evropské unie. Důvodem jsou změny v soudnictví a zákon na ochranu dat, které v parlamentu prosadila maďarská pravicová vláda. Podle komise zákony porušují základní evropské normy, jako je například nezávislost justice.

Brusel žaluje Maďarsko. Kvůli zákonům o justici
Foto: Presalocala.com
Popisek: Maďarský premiér Viktor Orbán

Maďarská vláda chce, aby soudci odcházeli do důchodu dříve než dosud. Podřídila také kontrole úřad na ochranu dat. Podle Evropské komise tím porušila evropské smlouvy. 


Budapešť bude jednat s MMF


Brusel naopak Maďary nebude žalovat kvůli zákonu o fungování jejich centrální banky. A zároveň dal svolení, aby mohla Budapešť s Mezinárodním měnovým fondem jednat o preventivní půjčce. 


Tu chce vláda premiéra Viktora Orbána získat, aby rozptýlila obavy trhů ohledně finanční situace své země. Kvůli nim si Maďarsko na finančních trzích dokáže půjčovat jen za velmi vysoké úroky. 


Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ava

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český pozorovatel na volbách v Kazachstánu: Některé věci jim můžeme jen tiše závidět

9:14 Český pozorovatel na volbách v Kazachstánu: Některé věci jim můžeme jen tiše závidět

Kazachstán je země, kam mnoho Čechů za rok nemíří. Přesto je zemí, která podobně jako ty, o kterých …