Dzurinda: Neodstoupím. Gorila je jen brutální útok a šílená konspirace

26.02.2012 12:22

Předseda SDKÚ Mikuláš Dzurinda je podle vlastních slov už léta trnem v oku nezodpovědným lidem, kteří nemají čisté úmysly a současný tlak na něj prý svědčí jen o jediném, a to že vždy bojoval proti korupci. Kauza Gorila, která hýbe Slovenskem a pochází z doby, kdy byl premiérem, je podle něj jen „šílená konspirace“.

Dzurinda: Neodstoupím. Gorila je jen brutální útok a šílená konspirace
Foto: Cas.sk
Popisek: Šéf SDKÚ Mikuláš Dzurinda

"Spomeňte si, ako brutálne na mňa pred dvoma rokmi zaútočil Robert Fico. Odvtedy sme celý rok nosili naše účty na políciu, aby po roku vyšetrovatelia a generálna prokuratúra konštatovali, že toto preverovanie končí tak, že vôbec nie je dôvod začínať trestné stíhanie," řekl Dzurinda, o němž mnozí soudí, že by měl odstoupit, protože jeho osoba zničí volební vyhlídky strany, kterou vede.


Dzurinda přes tlak, kterému je vystaven, říká, že v posledních týdnech nebyl jediný den, kdy by připustil scénář z roku 2010, tedy odchod z kandidátky, anebo alespoň ze stranické funkce. Kauzu Gorila považuje Dzurinda za brutální útok, atentát a šílenou konspiraci vůči své SDKÚ. "A pritom my s tým nič nemáme. Bol som prvý slovenský politik, ktorý sa po novom roku k celej veci vyjadril. Stačí, keď si pozriete prvé štyri strany Gorily a zistíte, že riaditeľ SIS, ktorého som ja navrhol, odpočúval podozrivé osoby až do odovzdania moci vláde Roberta Fica. Vtedy po mesiaci SIS vypla odpočúvanie. Za mňa polícia vyšetrovala, po nástupe novej vlády orgány prestali konať. Táto pravda nakoniec vyhrá," tvrdí.


Dzurinda křičí: Já mám čisté ruce


Na otázku, zda je pro něj něco ze spisu uvěřitelné, odpověděl, že je to anonym, ale míra konkrétnosti je tak vysoká, že bylo povinností Ficovy vlády to vyšetřit: "Žasnem, že nikto nebol za mnou, keď sa tam píše, že Hrušovský zobral od Siemensu 200 miliónov korún a keď som to zistil, musel sa so mnou podeliť. Nevidíte, aká to je šialená blbosť? Môžem teraz povedať, či verím alebo neverím, či pán Haščák alebo nejaká skupina snívali svoje sny? Keď za politickou scénou spriadali sny alebo aj trestné činy, tak nech sa to vyšetrí. Takže je tam veľa blbín, ale viem ja vylúčiť, že niekto sníva či organizuje nejakú zločineckú skupinu?" ptá se Dzurinda.


Lídr SDKÚ je pevně přesvědčen, že nikdo na Slovensko neřekl, že by zrovna on udělal něco špatného: "Viete prečo? Lebo som nič zlého neurobil, mám čisté ruky. Nikto na svete nemôže povedať, že som niečo spáchal," dodal.

 


 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ava

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český pozorovatel na volbách v Kazachstánu: Některé věci jim můžeme jen tiše závidět

9:14 Český pozorovatel na volbách v Kazachstánu: Některé věci jim můžeme jen tiše závidět

Kazachstán je země, kam mnoho Čechů za rok nemíří. Přesto je zemí, která podobně jako ty, o kterých …