Fico představil vládu. Přibral i několik respektovaných nestraníků

30.03.2012 14:05

Příští slovenský premiér Robert Fico představil svoji vládní sestavu. V ministerských funkcích se objeví některá jména z prvního Ficova kabinetu, který nastoupil do funkce před šesti lety. Ve vládě bude i několik nestraníků. Kabinet bude jednobarevný, protože Ficova strana Směr vyhrála volby s obrovským náskokem a žádná strana s ní nechtěla vytvořit koalici. Nový kabinet začne fungovat 4. dubna.

Fico představil vládu. Přibral i několik respektovaných nestraníků
Foto: Hans Štembera
Popisek: Robert Fico

Pozitivním překvapením je pro slovenské komentátory nominace na ministra spravedlnosti. Dosavadní šéf Slovenské advokátní komory Tomáš Borec má dobré renomé mezi odborníky i mezi nevládními organizacemi, které v něm vidí naději, že slovenská justice půjde cestou směrem k větší otevřenosti. 


Zůstává ministr zahraničí, proslulý kauzou Malinové


Ministrem zahraničí bude respektovaný diplomat Miroslav Lajčák, který má zkušenosti z evropské diplomacie. Ministrem vnitra bude stejně jako v první Ficově vládě Robert Kaliňák, který mimo jiné v mezinárodně sledované kauze obvinil studentku Hedvigu Malinovou, že si vymyslela přepadení kvůli své maďarské národnosti. 


Robert Fico podle komentátorů každopádně vsadil po drtivém volebním vítězství na méně konfrontační styl než v první vládě. 


{relatedarticles title="Psali jsme:" tag="Slovensko" count=&

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ava

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český pozorovatel na volbách v Kazachstánu: Některé věci jim můžeme jen tiše závidět

9:14 Český pozorovatel na volbách v Kazachstánu: Některé věci jim můžeme jen tiše závidět

Kazachstán je země, kam mnoho Čechů za rok nemíří. Přesto je zemí, která podobně jako ty, o kterých …