Gorila, respektive Penta ohrožuje i novou slovenskou vládu

11.04.2012 12:05

Čerstvý slovenský ministr hospodářství musí vysvětlovat svoje kontakty s finanční skupinou Penta. Jeho pozici to ale zatím neohrožuje. Sám premiér Robert Fico, jehož vláda je v úřadu teprve týden, nepovažuje podnikatelskou minulost ministra za problém. Ministr hospodářství Tomáš Malatinský totiž pronajímá už sedm let svoji luxusní vilu za Bratislavou spolumajiteli Penty Jaroslavu Haščákovi.

Gorila, respektive Penta ohrožuje i novou slovenskou vládu
Foto: Facebook
Popisek: Plakát skupiny Kauza Gorila na Facebooku

Do roku 2003 společně působili ve stejné firmě. Ministr ale ujišťuje, že od té doby s Pentou nepodniká. Malatinský přišel na ministerstvo hospodářství z pozice šéfa Asociace zaměstnavatelských svazů jako nestraník. 


Fico je v klidu


Robert Fico, který vzal Malatinského do své jednobarevné vlády, se ministra na jeho kontakty s Pentou ptát nechce. Malatinský je podle Fica hlavně podnikatel, a proto se musel stýkat s lidmi s podnikatelského prostředí. 


Spolumajitel Penty Jaroslav Haščák je jednou z ústředních postav údajných odposlechů tajné služby, které letos vyvolaly na Slovensku korupční skandál Gorila. 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ava

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český pozorovatel na volbách v Kazachstánu: Některé věci jim můžeme jen tiše závidět

9:14 Český pozorovatel na volbách v Kazachstánu: Některé věci jim můžeme jen tiše závidět

Kazachstán je země, kam mnoho Čechů za rok nemíří. Přesto je zemí, která podobně jako ty, o kterých …