Lenin vstal z mrtvých. V Česku vycházejí ruské komunistické noviny se srpem a kladivem

11.01.2012 19:34

To se vůbec nelíbí Janu Kubalčíkovi, předsedovi Konzervativní strany, který napsal ostrý otevřený dopis ministryni kultury a ministru vnitra k ruskojazyčnému listu". Začíná takto: Vážená paní ministryně, vážený pane ministře, v České republice vychází pod Registračním číslem Ministerstva kultury ČR MK ČR E 17320 ruskojazyčné periodikum "Komsomolskaja pravda v Čechii" (jedná se pochopitelně o fonetický přepis z azbuky do latinky).

Lenin vstal z mrtvých. V Česku vycházejí ruské komunistické noviny se srpem a kladivem
Foto: repro
Popisek: Kopie části vydání periodika "Komsomolskaja pravda v Čechii" z 52. týdne 2011

A pokračuje: Bylo pro nás značným a velmi nepříjemným překvapením náhodné zjištění, že toto periodikum používá zcela nepokrytě totalitní symboliku, počínaje podobiznou bolševického vůdce V. I. Lenina a konče zkříženým srpem a kladivem.

Propagace totalitních ideologií je v naší zemi správně zákonem zakázána a jistě není sporu o tom, že oběma levicovým tyranským mutacím, tedy komunismu (internacionálnímu socialismu) i nacismu (nacionálnímu socialismu), má být měřeno stejným metrem. Nepochybujeme dále, že pokud by se vyskytlo periodikum užívající analogickou nacistickou symboliku, tedy podobiznu např. A. Hitlera a svastiku, nemohlo by obdržet registraci Ministerstva kultury ČR a Ministerstvo vnitra ČR by zahájilo proti tomu, kdo by chtěl takovou tiskovinu vydávat, důrazné kroky na základě zmíněného zákazu propagace totalitních ideologií.

Vážená paní ministryně kultury, vyzýváme Vás, abyste se zasadila o odejmutí (zrušení) registrace předmětného periodika. Vážený pane ministře vnitra, vyzýváme Vás, abyste inicioval stejný postup, který by za analogických okolností následoval vůči vydavateli nacistické tiskoviny. Věříme přitom, že posoudíte vážnost situace a pokud je nezbytné obrátit se s takovou výzvou na státní zastupitelství či Policii ČR, nebudete nás na ně odkazovat a učiníte, co je správné.

Zdá se skutečně nehorázné, aby si Rusové, žijící v Česku, vydávali takovou tiskovinu, která otevřeně propaguje totalitní ideologii. Možná by se tématu mohl chopit i nějaký významnější politický subjekt… Konzervativní strana totiž sice vznikla již v 90. letech, ale poprvé samostatně kandidovala do Poslanecké sněmovny až v roce 2010. Kandidátky nakonec postavila ve všech 14 krajích, i když v mnohých krajích byly takřka prázdné. Strana ve volbách nakonec získala 4 232 odevzdaných hlasů, což bylo ve výsledku 0,08%.
 

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ava

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český pozorovatel na volbách v Kazachstánu: Některé věci jim můžeme jen tiše závidět

9:14 Český pozorovatel na volbách v Kazachstánu: Některé věci jim můžeme jen tiše závidět

Kazachstán je země, kam mnoho Čechů za rok nemíří. Přesto je zemí, která podobně jako ty, o kterých …