Německá letiště stávkují, ruší se stovky letů

27.03.2012 9:05

Cestující v Německu se dnes musí obrnit trpělivostí. Zaměstnanci pěti letišť včetně toho největšího ve Frankfurtu stávkují. Ruší se stovky letů. Už od půlnoci se stávkovalo na letišti v Kolíně a Mnichově. Postupně se přidaly Stuttgart, Düsseldorf a největší německé letiště Frankfurt, kde má stávka trvat až do půl třetí odpoledne.

Německá letiště stávkují, ruší se stovky letů
Foto: wikipedia.com
Popisek: Letiště ve Frankfurtu nad Mohanem, ilustrační foto

Lufthansa už od rána hlásí přes 450 zrušených letů, podobně je na tom také Air Berlín. Některé vnitrostátní lety nahrazují letecké společnosti vlakovou dopravou. 


Jde o platy


Odborový svaz Ver.di k tomuto nátlaku přistoupil den před vyjednáváním o zlepšení pracovních podmínek pro zaměstnance veřejného sektoru. Současná stávka je součástí celonárodního protestu zaměstnanců veřejné správy. Dosud se týkala převážně odvozu odpadků, zdravotnických zařízení nebo MHD. V úterý zasáhla také letiště. Jejich pozemní personál se tak připojil ke stávkám, kterými si chtějí odbory zajistit lepší podmínky před dalším kolem vyjednávání o mzdách. 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ava

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český pozorovatel na volbách v Kazachstánu: Některé věci jim můžeme jen tiše závidět

9:14 Český pozorovatel na volbách v Kazachstánu: Některé věci jim můžeme jen tiše závidět

Kazachstán je země, kam mnoho Čechů za rok nemíří. Přesto je zemí, která podobně jako ty, o kterých …