Pátá Gorila: Policie nabila vodní dělo, přišlo ale jen pár stovek demonstrantů

03.03.2012 9:06

V pátek dorazilo na tradiční protest proti spisu Gorila už jen pár stovek lidí. "Čo tam len tak stojíte? Vy, na tej zastávke, pridajte sa ku nám! Áno, na teba hovorím, ty, v zelenej bunde," řval holohlavý muž do ampliónu během pochodu demonstrantů po Kollárově náměstí směrem k centrále KDH. V Bratislavě se totiž konal včera už pátý protest Gorila.

Pátá Gorila: Policie nabila vodní dělo, přišlo ale jen pár stovek demonstrantů
Foto: Facebook
Popisek: Plakát skupiny Kauza Gorila na Facebooku

Před Prezidentským palácem v Bratislavě protestovali od čtvrté odpolední stovky lidí, po šesté hodině se přesouvali před centrálu KDH na Bajkalské. Policie sídlo hlavy státu po celém obvodu obklíčila kovovými zátarasy. Organizátoři opakovali, že chtějí zrušení předčasných voleb a vytvoření úřednické vlády.


Gallová ani Pčolinský nepřišli


Na pódiu vystupovala hlavně Ľubica Lehotská. Další předních organizátory, Petra Pčolinského a Luciu Gallovou, nebylo mezi demonstranty vidět. "Lucia Gallová je v Prahe, vráti sa dnes v noci," vysvětluje mailem Pčolinský, který místo demonstrace vyrazil za svou sedmiletou dcerou. U pódia bylo několik balení toaletního papíru, účastníci protestů na internetu avizovali, že jimi budou házet na sídlo prezidenta.


U sídla SaS byly jen čtyři stovky demonstrantů


Prořídlá část demonstrantů dorazila pak po pochodu městem před centrálu KDH na Bajkalské ulici, kterou střežili těžkooděnci. Poté, co demonstranti neuposlechli výzvy, aby se rozešli, hrozilo, že je začne policie vytlačovat, k čemuž nakonec nedošlo. Pak byl celý protest oficiálně ukončen, před sídlem KDH zůstali jen ti nejvytrvalejší. Ti se pak také zvedli a přesunuli se pro změnu před sídlo strany SaS, které je nedaleko. Vedení strany v čele s Richardem Sulíkem vyšlo ven a diskutovalo s protestujícími. Poslední zastávkou byla centrála KDH, kde policie zadržela dva demonstranty za neuposlechnutí výzvy veřejného činitele. Tím páteční protest definitivně skončil.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ava

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český pozorovatel na volbách v Kazachstánu: Některé věci jim můžeme jen tiše závidět

9:14 Český pozorovatel na volbách v Kazachstánu: Některé věci jim můžeme jen tiše závidět

Kazachstán je země, kam mnoho Čechů za rok nemíří. Přesto je zemí, která podobně jako ty, o kterých …