Sehrané duo Merkozy: Merkelová útočí na Sarkozyho soka Hollanda

27.04.2012 13:03

O fiskálním paktu Evropské unie není důvod znovu vyjednávat, prohlásila německá kancléřka Angela Merkelová. V rozhovoru pro německá média tak šéfka německé vlády zaútočila na socialistického kandidáta na francouzského prezidenta Françoise Hollanda. Ten ve své předvolební kampani tvrdí, že v případě vítězství hodlá otázku úsporných opatření znovu otevřít.

Sehrané duo Merkozy: Merkelová útočí na Sarkozyho soka Hollanda
Foto: FonArCom
Popisek: Francouzský exprezident Nicolas Sarkozy a německá kancléřka Angela Merkelová

Pakt byl už podepsaný a v řadě zemí ratifikovaný, tvrdí kancléřka. Program úsporných opatření prosadila spolu s francouzským prezidentem Nicolasem Sarkozym, kterého se snaží podpořit v prezidentské kampani. 

Bojí se ztráty dominance Německa?

Podle německých médií se obává ztráty dominantního postavení, které Německo v poslední době na evropské scéně získalo. Opatření na podporu růstu, o kterých mluví Hollande, považuje kancléřka za důležité, ale pouze v případě zdravých financí. 



 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ava

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český pozorovatel na volbách v Kazachstánu: Některé věci jim můžeme jen tiše závidět

9:14 Český pozorovatel na volbách v Kazachstánu: Některé věci jim můžeme jen tiše závidět

Kazachstán je země, kam mnoho Čechů za rok nemíří. Přesto je zemí, která podobně jako ty, o kterých …