Slovenská pravice, která projela volby, se hádá: Chrapoun a dýka do zad, zní na jednáních

16.03.2012 17:05

Lídři politických stran, které ve volbách překročily hranici nutnou pro vstup do parlamentu, se scházejí za kulatým stolem a rokují o rozdělení funkcí v Národní radě a jejích výborech. A diskuze byly prý více než bouřlivé.

Slovenská pravice, která projela volby, se hádá: Chrapoun a dýka do zad, zní na jednáních
Foto: Tivi.cas.sk
Popisek: Pravděpodobná nástupkyně Mikuláše Dzurindy v čele SDKÚ Lucia Žitňanská

I Igor Matovič, předseda strany OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti,  po setkání připustil, že diskuze o druhém podpředsednickém křesle pro opozici byla ostrá. Matovič ještě ve čtvrtek nazval předsedu strany MOST-HÍD, která získala po Smeru nejvíc křesel, Bugára „chrapúňom“. "Dnes som mu tak ešte nepovedal. Ale pozrite si výkladový slovník, ak niekto vráža druhému dýku do chrbta, tak je chrapúň," řekl. A dodal: "Možno je po maďarsky šesť viac ako osem, ale po slovensky je osem viac ako šest."  "Ak ma niekto nazve chrapúňom, musím reagovať," opáčil Bugár, který ale poté ustoupil a už v pátek  na  křesle podpředsedy netrval: „Oo tejto funkcii sa dá diskutovať,“ řekl. Další setkání má být v úterý…


Žitňanská:  Pokud se nedohodneme, rozhodne Smer


Na setkání zastupovala stranu SDKÚ, kde rezignoval Mikuláš Dzurinda, jeho pravděpodobná nástupkyně  Lucia Žitňanská, která se v hádce o křeslo nepřiklonila ani na jednu stranu, jen poznamenala, že pokud se opozice nedohodne, rozhodne vítězný Směr.  "Opozícia sa musí na funkciách dohodnúť. Keď tak neurobíme, rozhodovať bude Smer. A to nie je dobrá cesta. Ak si každý začne robiť bartre so Smerom, tak aká to potom bude opozícia?"

 

Sulík ze Sasanky chce do zemědělského výboru

Předseda SaS Richard Sulík potvrdil, že jeho strana si nárokuje dvě křesla v parlamentních výborech, hospodářském a kontrolním. Sám Sulík by rád do zemědělského výboru: "Myslím, že je najvyšší čas, aby tam bol niekto s ekonomickým vzdelaním a nielen ľudia, ktorí majú blízko k farmárom," vysvětlil. O sporu mezi stranami Obyčejní lidé a Most řekl:  "Igor Matovič si tu dokázal rozoštvať skoro všetkých poslancov, ale na druhej strane vnímam aj akýsi nárok druhej najväčšej opozičnej strany."



Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: ava

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český pozorovatel na volbách v Kazachstánu: Některé věci jim můžeme jen tiše závidět

9:14 Český pozorovatel na volbách v Kazachstánu: Některé věci jim můžeme jen tiše závidět

Kazachstán je země, kam mnoho Čechů za rok nemíří. Přesto je zemí, která podobně jako ty, o kterých …