Slovenské volby 2012: Bratislavané přišli volit, prý kvůli brutální kampani

10.03.2012 19:22

Většina volebních místností v Bratislavě je od rána v permanenci, jak píše server Pravda.sk. Lidé, kteří dorazili odevzdat svůj hlas, svorně tvrdí, že od televize je zvedla „brutálna kampaň.“ Předvolební průzkumy sice mínily, že volební účast bude nízká, ale zdá se, že to neplatí. Aspoň v hlavním městě.

Slovenské volby 2012: Bratislavané přišli volit, prý kvůli brutální kampani
Foto: pluska.sk
Popisek: Předčasné volby na Slovensku drtivě vyhrál levicový SMER

Na Gymnáziu na Vazovové ulici je "frmol" od rána. Předseda okrskovej komisie č. 23 Peter Pobežal pro Pravda.sk potvrdil, že s účastí, jaká se rýsujje, počítal málokdo: „O tretej poobede tu už odvolila takmer polovica zapísaných voličov. A zo svojich skúseností odhadujem, že ďalšia "silná vlna" príde k urnám medzi šiestou a siedmou,“ sdělil.


Analytici: Lidé se rozhodují na poslední chvíli


Celý minulý týden tvrdili experti, že většina lidí stále neví, komu odevzdá svůj hlas. I Jana, dvaadvacetiletá studentka z Oravy, se rozhodla až za plentou: "Ešte nikdy som nemala takú dilemu. Nakoniec som volila rozumom, tak, aby sa tá strana vôbec dostala do parlamentu," uvedla. „Na začiatku roka som ešte bola presvedčená o tom, že voliť nepôjdem. Ale po tej brutálnej kampani som na internáte sedieť nedokázala," zkonstatovala.

 



 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ava

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český pozorovatel na volbách v Kazachstánu: Některé věci jim můžeme jen tiše závidět

9:14 Český pozorovatel na volbách v Kazachstánu: Některé věci jim můžeme jen tiše závidět

Kazachstán je země, kam mnoho Čechů za rok nemíří. Přesto je zemí, která podobně jako ty, o kterých …