Tymošenková vrací úder: Zahájila v base hladovku

24.04.2012 16:32

Bývalá ukrajinská premiérka Julija Tymošenková zahájila v charkovské věznici hladovku. Oznámil to její právník. Expremiérka si ve vězení odpykává sedmiletý trest za údajné překročení úředních pravomocí. Veškerá obvinění odmítá a označuje je za politicky motivovaná. Manžel Tymošenkové vyzval světové státníky, aby zabránili "fyzické likvidaci" jeho ženy a vyhlásili sankce proti ukrajinskému režimu. Expremiérka si už od loňského léta stěžuje na bolesti zad a potíže s páteří, které později lékaři potvrdili. Z vězení ji dokonce nakrátko převezli do charkovské nemocnice.

Tymošenková vrací úder: Zahájila v base hladovku
Foto: worldwide.com
Popisek: Bývalá ukrajinská premiérka Julia Tymošenková

Právník Tymošenkové Sergej Vlasenko řekl novinářům, že na jejích rukou a břiše viděl modřiny a podlitiny. Ty prý vznikly během přepravy jeho klientky z vězení do nemocnice jako důsledek násilné hospitalizace. Tymošenková byla hospitalizována proti své vůli, podle Vlasenka ale není pravdou, že by lékařům bránila v prohlídce. 


Léčbu odmítla


Expremiérka léčbu odmítla poté, co se seznámila s celým textem posudku dvou německých lékařských expertů. Ti vyjádřili vážné pochyby o tom, že se politička v charkovské nemocnici může uzdravit, nejsou tam totiž potřební specialisté ani vybavení. 


{relatedarticles title="Psali jsme:" tag="Tymošenkov&

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: ava

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český pozorovatel na volbách v Kazachstánu: Některé věci jim můžeme jen tiše závidět

9:14 Český pozorovatel na volbách v Kazachstánu: Některé věci jim můžeme jen tiše závidět

Kazachstán je země, kam mnoho Čechů za rok nemíří. Přesto je zemí, která podobně jako ty, o kterých …