Tymošenkovou převezli z kriminálu do nemocnice v Charkově

21.04.2012 11:03

Bývalá ukrajinská premiérka Julia Tymošenková opustila vězení a převezli ji do nemocnice v Charkově. Ukrajinské orgány tak vyhověly několikaměsíčnímu tlaku na léčení opoziční političky. Ta si dlouhodobě stěžuje na bolesti páteře. Do Ústřední nemocnice v Charkově na východě Ukrajiny dopravila expremiérku speciální eskorta. Nyní ji čeká celá řada vyšetření a procedur, které ji doporučili domácí a také němečtí lékaři. Ti na Ukrajinu přicestovali na přání opoziční političky.

Tymošenkovou převezli z kriminálu do nemocnice v Charkově
Foto: worldwide.com
Popisek: Bývalá ukrajinská premiérka Julia Tymošenková

Tento týden si prohlédli vybavení nemocnice a neměli žádné výrazné námitky. Generální prokurátor proto rozhodl, že Julia Tymošenková se bude léčit na Ukrajině a ne v Berlíně, jak sama požadovala. Němečtí experti nicméně upozorňují, že kromě problému s páteří má na zdravotní stav bývalé premiérky vliv také stres, kterému je vystavena. 


Kromě toho, že už si odpykává sedmiletý trest za podpis nevýhodné plynové smlouvy s Ruskem, čelí novému soudnímu procesu. V něm je obviněna z daňových úniků. 



 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: ava

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český pozorovatel na volbách v Kazachstánu: Některé věci jim můžeme jen tiše závidět

9:14 Český pozorovatel na volbách v Kazachstánu: Některé věci jim můžeme jen tiše závidět

Kazachstán je země, kam mnoho Čechů za rok nemíří. Přesto je zemí, která podobně jako ty, o kterých …