Vydavatel amerických židovských novin chce zavraždit Obamu, v Praze to nekomentují

24.01.2012 8:03

Tak to trochu přestřelil. Jak napsaly Britské listy, majitel a vydavatel listu Atlanta Jewish Times Andrew Adler navrhl, aby izraelský premiér Benjamin Netanjahu nařídil tajné službě Mossad sestavit tým, který by zavraždil amerického prezidenta Baracka Obamu. Proč? Aby jeho nástupce ochránil Izrael před Íránem.

Vydavatel amerických židovských novin chce zavraždit Obamu, v Praze to nekomentují
Foto: Fanpop
Popisek: Americký prezident Barack Obama

Adler, který se za svůj článek posléze omluvil, navrhl tři možnosti, jak by se měl Izrael bránit proti Íránu. Buď zahájit preventivní úder proti Hamásu a Hizballáhu, nebo zaútočit na Írán, nebo zabít amerického prezidenta, který podle něj není Izraeli přátelsky nakloněn. 


Představitelé American Jewish Committee v Atlantě vydali prohlášení, v němž Adlerův článek ostře odsoudili. Vzali na vědomí jeho omluvu, ale konstatují, že především autor neměl takový nápad vůbec publikovat. Podobně se vyjádřila Anti-Defamation League, podle které Adler opakuje názory extrémistů a je pochybné, zda je s to vydávat noviny.


Někteří chtějí Obamu, jiní zase ne


Pátrali jsme, jak se k tomuto incidentu staví Židovská obec v Česku. Dostali jsme velmi kulantní odpověď, která se v první řadě vůbec nevyjádřila k samotné aféře z Atlanty: „Židovská obec v Praze neřeší prezidentské volby v USA. Jsme si vědomi, že členové židovské komunity v USA hojně podporují prezidenta Obamu, ale mnozí též fandí republikánskému oponentovi,“ sdělil nám fakt, že ve dne je světlo a v noci tma  předseda František Bányai.


A oficiální stanovisko k Íránu? Též velmi „politicky korektní“: „Ve světě je mnoho konfliktů, mnoho voleb, mnoho sporů, mnoho problémů, ale současné postoje světové veřejnosti k Iránu jsou docela jednoznačné a potvrzené mimo jiné i oficiálním postojem Evropské unie. Jako předseda Židovské obce v Praze se ztotožňuji s pocity velkého nebezpečí  a hrozby ze zneužití jaderné energie ze strany Iránu.“ Tolik pan Bányai…

 



 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ava

Ing. Ondřej Knotek byl položen dotaz

svoboda slova

Úplně souhlasím s tím, co si ANO myslí o údajném boji s dezinformacemi a ochraně svobody slova. Můj dotaz zní. Jak budete chtít zajistit, aby tu svoboda slova fungovala dál a lidé neměli strach vyjádřit svůj názor, což se už dnes děje? Mluví se o boji s dezinformacemi, ale co ochrana svobody slova? ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český pozorovatel na volbách v Kazachstánu: Některé věci jim můžeme jen tiše závidět

9:14 Český pozorovatel na volbách v Kazachstánu: Některé věci jim můžeme jen tiše závidět

Kazachstán je země, kam mnoho Čechů za rok nemíří. Přesto je zemí, která podobně jako ty, o kterých …