Je mu hodně blbě, bojí se. Volal lékařce kvůli testu. Z objednací doby výtěru málem omdlel

25.10.2020 18:23

ParlamentníListy.cz získaly v neděli večer svědectví muže, který s největší pravděpodobností bojuje s koronavirem. Nakazil se zřejmě ve svém zaměstnání od kolegy. Své ošetřující lékařce volal v sobotu. Ta mu ihned doporučila odběrové vyšetření. Problém je v tom, že Vsetín, kde dotyčný muž žije, poskytl termín testu až na 1. listopadu.

Je mu hodně blbě, bojí se. Volal lékařce kvůli testu. Z objednací doby výtěru málem omdlel
Foto: Hans Štembera
Popisek: Na Letné bylo zřízeno volební místo pro občany s pozitivními testy na Covid 19

Anketa

Prymula byl přistižen v zavřené restauraci. Má Babišova vláda odstoupit?

17%
83%
hlasovalo: 25799 lidí
„Je to tak. Paní doktorka mi řekla, že dříve než na začátku listopadu na test u nás ve Vsetíně nemohu jít. Jenomže to už bude zhruba devátý den od chvíle, kdy jsem se setkal s nakaženým. Nemluvě o tom, že mám horečku, a tím pádem se nemohu dostat na jiné odběrové místo, například do Zlína nebo do Valašského Meziříčí,“ uvedl muž, jehož identitu se redakce rozhodla chránit.

Ani to není vše.

Termín v jedné z moravských nemocnic mu nakonec mohl uvolnit jeho kamarád. „Tomu je totiž tak špatně, že není schopen vůbec dojet na svůj termín, ale znovu opakuji, nejde to, protože mám horečky, takže se prostě bojím řídit,“ doplnil s tím, že právě ve zmíněném regionu koronavirus postihl řadu známých, vesměs mladých lidí.

Doplňme také, že například zmíněná nemocnice ve Vsetíně podle oficiálních stránek vůbec neposkytuje testy pro samoplátce, jak je to běžné například v Praze.

Celková situace v České republice vypadá žalostně. Jen za sobotu přibylo dalších 12 tisíc nakažených. Premiér Babiš uvedl, že pokud se vysoká čísla nesníží do úterý, přijme vláda ještě radikálnější opatření. Ve hře je noční, případně úplný zákaz vycházení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

COVID-19

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tomáš A. Nový

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Průlom: Tři roky covid-buzerace. Němci se ptají a chtějí trestat

13:45 Průlom: Tři roky covid-buzerace. Němci se ptají a chtějí trestat

Dvacet devět procent Němců si myslí, že politici by měli být potrestáni za to, co prováděli za covid…