Největší zájem o očkování bez registrace byl v Domažlicích

24.07.2021 14:21 | Bleskově

Asi padesátku lidí bez předchozí registrace stihlo za první dvě hodiny provozu naočkovat velkokapacitní očkovací centrum v Plzni na Skvrňanech. Očkování pro příchozí bez objednání je možné i na dalších osmi místech po celém kraji. Zejména v pohraničních oblastech byl zájem obrovský. Největší fronty se tvořily v Domažlicích. Informaci přinesly oficiální webové stránky Plzně.

Největší zájem o očkování bez registrace byl v Domažlicích
Foto: Hans Štembera
Popisek: Národní očkovací centrum zřízené v multifumkční hale O2 universum

Podle mluvčího krajských nemocnic Jiřího Kokošky se na mimoplzeňských očkovacích místech tvořily ráno fronty, ty se podařilo odbavit postupně.

„Chodí vesměs všechny věkové skupiny. Mladí teenageři, ale dokonce i lidé nad 70 či 80 let. Nejvíce ale střední generace," popsal Kokoška. Nejčastěji prý lidé zmiňují, že nebyli ochotni nebo schopni se registrovat online, případně, že neměli čas. Jen minimum lidí uvádí, že se původně očkovat nechtěli, ale nyní změnili názor. „Vesměs všichni očkování kvitují, jen to pro ně nebyla priorita a nyní se našla vhodná příležitost," podotkl Kokoška.

Očkování bez registrace bude možné pouze pro dospělé od 18 let. Děti nad dvanáct let musí být s ohledem na dodržení daných podmínek registrovány do očkovacích center pro ně určených. Cizinci, kteří jsou samoplátci, mohou být v současné době očkováni pouze ve FN Plzeň.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Průlom: Tři roky covid-buzerace. Němci se ptají a chtějí trestat

13:45 Průlom: Tři roky covid-buzerace. Němci se ptají a chtějí trestat

Dvacet devět procent Němců si myslí, že politici by měli být potrestáni za to, co prováděli za covid…