Nemocnice v Rychnově nad Kněžnou je podle premiéra v katastrofálním stavu

24.07.2021 9:40

Andrej Babiš společně s ministryní pro místní rozvoj Klárou Dostálovou a ministrem zdravotnictví Adamem Vojtěchem navštívili Královéhradecký kraj. Zajímali se o projekty modernizace nemocnic a další investiční akce v regionu.

Nemocnice v Rychnově nad Kněžnou je podle premiéra v katastrofálním stavu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Andrej Babiš

Anketa

Vnímáte sudetské Němce jako své krajany?

3%
96%
hlasovalo: 19686 lidí
Premiér s ministry Dostálovou a Vojtěchem v doprovodu hejtmana Královéhradeckého kraje Červíčka navštívili nejprve nemocnici v Rychnově nad Kněžnou, kde se seznámili s plány na její rekonstrukci za 865 milionů korun, přičemž 300 miliony korun chce kraji přispět stát.

„Tato nemocnice je v katastrofálním stavu. My jsme to už v minulosti řešili a jsem rád, že se ten původní projekt změnil. Že už tam není ten heliport a věci, které jsme považovali za zbytečné, ale je tam centrální urgentní příjem a celková rekonstrukce stávající nemocnice. Teď ten projekt vypadá skvěle,“ konstatoval předseda vlády.

Už v roce 2018 přitom náměstek pro léčebnou péči Nemocnice Rychnov nad Kněžnou Marcel Maršík pro městské stránky uvedl, že by chtěl mít do sedmi let vyrovnaný rozpočet. Maršík je současně primářem oddělení ARO a lékař, který se podle zjištění PL těší velmi dobré pověsti.

Vládní delegace si poté prohlédla Oblastní nemocnici Náchod a Městskou nemocnici Dvůr Králové. „V nemocnici v Náchodě jsem potřetí a jsem velice rád, že byl tady zrealizován ten velký investiční projekt, kdy vlastně na zelené louce vznikla tato část nemocnice, a že je tady další plán na rekonstrukci té druhé části,“ pochválil předseda vlády nově zrekonstruované prostory jednotky intenzivní péče a připomněl těžké období, kterým si náchodská nemocnice prošla v době vrcholu pandemie nemoci covid-19. „Mluvil jsem o tom s panem primářem, jak mu každý den přivedli dvacet pacientů v těžkém stavu a skutečně byl to boj o život,“ uvedl předseda vlády a znovu poděkoval zdravotníkům za jejich mimořádné nasazení.

Premiér s ministryní Dostálovou zavítali také do firmy JUTA ve Dvoře Králové nad Labem, ve Sněžce Náchod si prohlédli výrobnu šitých dílů pro automobilový průmysl a kožené galanterie a navštívili i Lázně Velichovky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Průlom: Tři roky covid-buzerace. Němci se ptají a chtějí trestat

13:45 Průlom: Tři roky covid-buzerace. Němci se ptají a chtějí trestat

Dvacet devět procent Němců si myslí, že politici by měli být potrestáni za to, co prováděli za covid…