Sodoma Gomora. Nedělní Náměstí Jiřího z Poděbrad v Praze. A nejen tam

08.03.2021 4:44

FOTOREPORTÁŽ V sobotu bylo v metropoli plno. V neděli to místy vypadalo, že tam z nebe někdo vysypal činžovní domy proslulého Jižního města. Hlavě na hlavě, zaplněné parky, trávníky, lavičky, z chodníků se stalo jedno velké parkoviště. Zkrátka všechno, kam pražilo slabé jarní slunce, bylo využito. A policie? ParlamentníListy.cz nespatřily jediného hlídkujícího příslušníka sboru s heslem chránit a pomáhat. Obdobně to bylo s rouškami a respirátory.

Sodoma Gomora. Nedělní Náměstí Jiřího z Poděbrad v Praze. A nejen tam
Foto: redakce
Popisek: Náměstí Jiřího z Poděbrad během lockdownu

Anketa

Který případný kandidát na prezidenta vás oslovuje nejvíc?

hlasovalo: 21753 lidí
„Čeká nás nejkritičtější týden,“ řekl ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) v ČT v nedělních Otázkách Václava Moravce. Hovořil o aktuálním vývoji epidemické situace a o předpokládaném efektu současných opatření. Tlumil naděje v podobě „zázraku“ jménem Ivermektin; nechce, aby byl používán plošně a důrazně varuje před riziky při jeho užití.

Riziko, že se počet pacientů na jednotkách intenzivní péče se dostane ke dvoutisícové hranici, je podle ministra Blatného reálné. „Pravděpodobně ten nadcházející týden bude ten nejkritičtější v nemocnicích,“ soudí dle dosavadních modelů. I když záložních lůžek jsou podle něj desítky až stovky, problémem je dostatek kvalifikovaného personálu. Potřeba může být navíc až 300 lékařů a až 1000 zdravotních sester.

Na základě vládního rozhodnutí schváleného ve středu mohou jednotlivá hejtmanství dát pracovní příkazy lékařům ambulantním specialistům, dalším zdravotníkům a medikům. Tato nařízení je podle Blatného potřeba mít.

V Praze ovšem ministrova varovná slova nepadla na příliš úrodnou půdu.

ParlamentníListy.cz získaly fotografie z Prahy 1, 2, 3, 4 i 5, kde se to doslova hemžilo lidmi. A jak jsme už psali v sobotu, šlo o mladé, starší, rodiny i skupiny náctiletých. Roušky neměl téměř nikdo, zato veselou náladu a pivo v kelímku skoro každý.

Abychom doložili stav věcí důkladně, vrátili jsme se na dvě místa, která jsme navštívili také první víkendový den: Kroužky na Vltavě a stánek s občerstvením na Praze 4 poblíž podolského bazénu. Srovnání je vypovídající.

Ostatní fotografie rovněž za vše.

sobota, Kroužky na Vltavě

neděle, Kroužky na Vltavě

sobota u stánku poblíž bazénu v Podolí

neděle u stánku poblíž bazénu v Podolí

Praha v neděli 7. března 2021

 

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tomáš A. Nový

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Průlom: Tři roky covid-buzerace. Němci se ptají a chtějí trestat

13:45 Průlom: Tři roky covid-buzerace. Němci se ptají a chtějí trestat

Dvacet devět procent Němců si myslí, že politici by měli být potrestáni za to, co prováděli za covid…