V Hradci Králové se situace nelepší. V nemocnici končí stále mladší ročníky

01.03.2021 12:26

Fakultní nemocnice Hradec Králové v průběhu února hospitalizovala přibližně 600 pacientů s COVID-19, což je oproti lednu opět nárůst. Denní počet hospitalizovaných s COVID-19 v hradecké nemocnici se během měsíce pohyboval od 200 do 230 pacientů, počet pacientů na jednotkách intenzivní péče se v posledních týdnech pohybuje okolo šesti desítek. Nemocnice je stále hraně svých kapacit a v minulých týdnech bylo v několika případech nutné transportovat pacienty do jiných regionů. Celkem od začátku epidemie nemocnice eviduje téměř 2200 hospitalizací v souvislosti s COVID-19.

V Hradci Králové se situace nelepší. V nemocnici končí stále mladší ročníky
Foto: fnhk.cz
Popisek: Fakultní nemocnice Hradec Králové

Anketa

Jaká opatření NEBUDETE dodržovat?

hlasovalo: 5560 lidí
V posledních dnech nemocnice eviduje více než deset hospitalizací s COVID-19 denně, stále častěji se objevují pacienti mladšího věku, například pod 50 let, jejichž stav vyžaduje umístění na jednotkách intenzivní péče.

„Zátěž na personál nemocnice je v posledních dvou měsících skutečně enormní, po podzimní vlně počty pacientů začaly stoupat po vánočních svátcích a od té doby se příliv pacientů příliš nemění. Kromě péče o covidové pacienty současně samozřejmě poskytujeme veškerou akutní péči. Všem zaměstnancům nemocnice chci za jejich nasazení poděkovat,“ uvedl tamní ředitel Vladimír Palička.

Otevření dalších lůžkových kapacit pro pacienty s covidovou infekcí znemožňuje vysoký počet zaměstnanců, kteří jsou z různých důvodů nepřítomni. Počet v práci nepřítomných zdravotníků stále přesahuje tři stovky.

Nemocnice v souvislosti s epidemií apeluje na veřejnost, aby dodržovala všechna platná nařízení, která pomáhají zabránit šíření viru a pomohou k snížení počtu hospitalizovaných pacientů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tomáš A. Nový

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Průlom: Tři roky covid-buzerace. Němci se ptají a chtějí trestat

13:45 Průlom: Tři roky covid-buzerace. Němci se ptají a chtějí trestat

Dvacet devět procent Němců si myslí, že politici by měli být potrestáni za to, co prováděli za covid…