„8 milionů nových migrantů, Merkelová je šílená,“ velmi ostře promlouvá tak trochu jiná lesbická politička

18.05.2017 8:56

Jedna ze dvou volebních představitelek Alternativy pro Německo (AfD) Alice Weidelová poskytla rozhovor serveru Local. Tvrdě v něm kritizuje migrační politiku kancléřky Angely Merkelové a i přes svoji odlišnou sexuální orientaci neplánuje za práva LGBT komunity nijak zvlášť lobbovat.

„8 milionů nových migrantů, Merkelová je šílená,“ velmi ostře promlouvá tak trochu jiná lesbická politička
Foto: Hans Štembera
Popisek: Berlín, ilustrační foto

Před třemi týdny se dostala osmatřicetiletá Alice Weidelová do nejužšího vedení strany a nyní tvrdí, že AfD je jedinou skutečnou opoziční stranou v Německu, která prosazuje právní stát doma i v Evropě. „Řecko porušilo smlouvy z Maastrichtu a vedle toho byl porušen zákaz Evropské centrální banky týkající se nákupu dluhopisů. Jsme jediná strana, která o těchto věcech otevřeně hovoří. Právě proto jsme před čtyřmi lety vznikli,“ říká bývalá členka týmu Goldman Sachs.

Weidelová dále zdůraznila, že AfD jako jediná strana prosazuje referendum, a tedy i přímou demokracii, a staví se kriticky k migrační politice kancléřky Angely Merkelové. „Nemůžete se přece vzdát kontroly nad svými hranicemi. To je jasné porušení německých azylových zákonů. Od září 2015 u nás funguje politika otevřených hranic, která nemá žádný právní základ. Bez souhlasu parlamentu takovou věc můžete nechat být pár dní, ale ne rok a půl,“ diví se Weidelová.

„Migrační politika vlády přinesla hned několik negativních důsledků. Tím hlavním je zvýšení rizika teroristických útoků. Když dáte dohromady počty žadatelů o azyl, migrantů, ilegálních migrantů a jejich příbuzných, tak tady máme v důsledku rozhodnutí kancléřky v září 2015 osm milionů nových obyvatel. To je prostě šílené,“ zlobí se Weidelová s tím, že islám představuje pro Německo největší nebezpečí. „Například Saúdská Arábie k nám libovolně vysílá své imámy, aby u nás šířili středověké právo šária. Úplně jsme ztratili kontrolu nad svoji zemí.“

Weidelová pracovala šest let v Číně a nyní žije ve společně domácnosti s další ženou a jejich dvěma dětmi. Jak ovšem jízlivě konstatuje server Local, práva homosexuálů pro ni zjevně nejsou žádnou prioritou. V Německu je možné uzavřít registrované partnerství osob stejného pohlaví, ale rovnoprávný sňatek zatím nikoli. Podle Weidelové jde však jen o hrátky ze slovy. Sama sebe považuje za vdanou ženu.

„Já považuji registrované partnerství za manželství,“ má jasno Weidelová a dává jasně najevo, že nepatří k militantním aktivistům, kteří prosazují gender a „sexualizaci nejmenších dětí“. „Víte, že chtějí ve školkách nutit čtyřleté děti, aby objevovaly svoji sexualitu? Jestli k tomu bude někdo nutit naše děti, tak to tak rozhodně nenechám. Nemám nic proti výuce o sexualitě či jejích odlišnostech, ale až u dětí ve věku puberty,“ říká vlivná členka AfD.

Ačkoli mainstreamová média sportovce, umělce či politiky s odlišnou sexuální orientací oslavují, v případě Weidelové pro její kritické názory na migraci a islám to neplatí. A to samé se dá říci i o postoji „německé spravedlnosti“. Jeden z televizních bavičů Ehring nedávno ve svém pořadu nazval Weidelovou „fašounskou děvkou“. Politička jej žalovala u soudu, ale ten dal za pravdu Ehringovi s tím, že Weidelová jako veřejný činitel musí počítat s tím, že se může stát terčem satiry.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…