„Ano míru, ne NATO!“ V Praze se demonstrovalo. Došlo i na Ukrajinu

29.01.2022 18:10

V souvislosti s neopadajícím napětím mezi Ruskem a Ukrajinou uspořádalo České mírové hnutí demonstraci. Na akci v Praze, na které nechyběla ani někdejší komunistická poslankyně Marta Semelová, účastníci nekompromisně odsoudili počínání Severoatlantické aliance a vyčinili české vládě za to, že chce poslat munici na Ukrajinu.

„Ano míru, ne NATO!“ V Praze se demonstrovalo. Došlo i na Ukrajinu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Protestní shromáždění proti NATO. Kolik zabtých má NATO na svědomí? Stop oslavám zabíjení

Server PrahaIN.cz přinesl reportáž z demonstrace v Praze. Demonstrace na podporu míru. Proti NATO. Akci svolalo České mírové hnutí. Odsoudilo záměr české vlády poslat munici na Ukrajinu. Akce byla před budovou Generálního štábu Armády ČR na Vítězném náměstí v Praze.

„Přinášíme vám jako první médium fotografie z místa, kde se sešlo až 200 protestujících. Nedochází k potyčkám ani k výtržnostem. Zastoupeny jsou mladší i vyloženě starší ročníky. Mezi jinými jsme na místě potkali bývalou poslankyni KSČM Martu Semelovou, přezdívanou Rudá Marta. K lidem hovořil Milan Krajča, předseda Českého mírového hnutí,“ napsal server.

Lidé si na akci přinesli transparenty s nápisy „Nechceme fašismus, nechceme NATO!“, „Ano míru, ne NATO“ a další obdobné. Nechyběli ani sovětské a ruské vlajky na podporu Moskvy.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…