„Babišův graf“ se prodává na internetu za více než dvacet tisíc

04.04.2019 22:30

Novinář Luboš Xaver Veselý draží na internetovém tržišti Aukro graf, který mu věnoval Andrej Babiš. Původně plánovaný vtípek má nečekané vyústění, zalaminovaný graf státního rozpočtu se v internetové dražbě dostal už nad dvacet tisíc korun.

„Babišův graf“ se prodává na internetu za více než dvacet tisíc
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Andrej Babiš

Premiér Babiš je známý svou zálibou v nejrůznějších grafech, které pro svou názornost používá v televizních show, ale i ve Sněmovně. Babišovy grafy se mezitím staly pojmem, který dokáže pobavit širokou veřejnost.

Právě jeden takový graf je v současnosti předmětem asi nejkurióznější dražby v historii české verze Aukra. Položku s popisem „Zafóliovaný graf Celkové výdaje státního rozpočtu pro důchody v mld. Kč (rozměr A3)“ umístil na Aukro moderátor Luboš Xaver Veselý. O graf projevilo zájem již 17 lidí a nejvyšší nabídka nyní činí více než dvacet tisíc korun. Aukce skončí v sobotu.

Moderátor Veselý dostal graf od Babiše při vlastní talkshow Xaver Live. „Nebyl byste tak hodný a nevěnoval mi jeden?“ zeptal se Veselý premiéra po diskusi o hospodaření vlády. „Já bych ho vydražil na Aukru, třeba na tom ještě zbohatnu,“ dodal. „To nevím, ale dejte to na nějaké dobročinné účely,“ reagoval Babiš.

Jak s penězi Veselý naloží a zda poslechne radu premiéra, zatím není známo.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…