„Bestiální mrch*!“ Maláčová veřejně sejmula Petříčka. A tohle to vyvolalo

14.03.2021 10:30

Ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (ČSSD) svého vládního kolegu, šéfa české diplomacie Tomáše Petříčka (ČSSD), zřejmě nepotěší svým názorem na jeho ministrování. Prezidentova kritika na jeho adresu je podle jejího názoru oprávněná; vyjádřila se tak v rozhovoru pro deník Právo. Na sociální sítích za to čelí ostré kritice.

„Bestiální mrch*!“ Maláčová veřejně sejmula Petříčka. A tohle to vyvolalo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová

Prezidentovi Zemanovi se nelíbí Petříčkův rezervovaný postoj vůči ruské vakcíně Sputnik V. Premiéra Andreje Babiše (ANO) si proto v týdnu povolal, aby ho požádal o návrhy na odvolání Petříčka i ministra zdravotnictví Jana Blatného (za ANO), u kterého naráží rovněž na odmítavý postoj. Babiš po schůzce uvedl, že personální změny ve vládě „nejsou na stole“.

„Dvěma největšími překážkami jsou ministr zdravotnictví Blatný a také ředitelka Státního ústavu pro kontrolu léčiv,“ řekl prezident republiky v rozhovoru pro Parlamentní listy, co brání registraci Sputniku V v Česku.

Objevují se i spekulace, že prezidentovi jde o vyměnu ministerstva zdravotnictví (Blatného, ANO) za ministerstvo zahraničí (Petříčka, ČSSD) se záměrem odstranit Petříčka, a tím umožnit nejen nákup ruské vakcíny, ale hlavně pustit Rusy do miliardového tendru na dostavbu elektrárny Dukovany.

Ministryně práce a sociálních věcí byla v rozhovoru pro Právo vyzvána, aby okomentovala prezidentův podnět premiérovi k odvolání ministra Petříčka, ale i ministra Blatného.

A Maláčová překvapivě dala hlavě státu za pravdu. „Kritiku jmenovaných ze strany prezidenta chápu. Myslím, že na ni má právo. A rozumím i důvodům, které uvádí. Je to ale věc premiéra,“ konstatovala.

Její vyjádření neušlo pozornosti novináře Ondřeje Kundry, který její vyjádření sdílel na sociální síti. Pod jeho příspěvkem slova Maláčové vyvolala pestrou diskusi.

„Maláčová pochopila, který křídlo ve straně je perspektivnější. Otázka zní, jestli o ni budou stát,“ napsal Nosey George.

V reakcích často zaznívala slova o podrazu. „Nejen, že podrazila vlastního kolegu, ale take předvedla podlézavost M(iloši) Z(emanovi). Jaky rozdíl mezi ní a M. Němcovou, která se nebojí pojmenovat Zemana tím, kým skutečně je. Voliči upřednostní odvahu politiků! Zvlašť k osobnosti M. Z.,“ píše diskutér Grace.

„Můj táta takovejmhle lidem říká krásně - bestiální mrcha,“ připojil se Václav Šebesta.

„Musí být radost mít ve straně takové charakterní kolegy,“ napsal na adresu ministryně Radim Kostial.

Našel se i diskutér, který se naopak Maláčové zastal. „Maláčová naprosto správné. Petříček chtěl půl roku před volbami vystoupit z vlády a vrazit jí kudlu do zad. Naprostá politická amatérština. Jiná slova si nezaslouží,“ napsal diskutér Pavel Trojan.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…