„Boj s vnitřním nepřítelem“ je nad vším ostatním... Přední novinář si všiml, co Fiala říkal mezi Piráty

01.05.2023 19:15 | Ze sítí

Šéfredaktor deníku Echo24 na Twitteru upozorňuje na změnu v prioritách vlády. Ta se podle něj zaměřuje více na „boj s vnitřním nepřítelem“ než na skutečné ekonomické krize. Vydedukoval tak z projevu premiéra Petra Fialy na celostátním fóru Pirátů. Premiér tehdy zachování stabilní demokracie stejně jako boj s extremisty a populisty označil za nejdůležitější z výzev České republiky.

„Boj s vnitřním nepřítelem“ je nad vším ostatním... Přední novinář si všiml, co Fiala říkal mezi Piráty
Foto: Facebook
Popisek: Premiér Petr Fiala

Dalibor Balšínek na Twitteru komentuje vystoupení premiéra Petra Fialy na celostátním fóru Pirátů v Liberci. Ve svém vystoupení premiér potvrdil, že Piráti a ODS jsou zajedno v nadcházejících reformách v České republice, a zdůraznil i výzvy, jimž Česká republika aktuálně čelí. Mezi nimi jmenoval výzvu ohledně struktury ekonomiky, podoby vzdělávání, dopravní infrastruktury a mezinárodních závazků. Nejdůležitější výzvou je však podle něj zachování demokracie. „Především – a to stojí nad těmito výzvami a úkoly, které jsem jmenoval – si však společně uvědomujeme, že Česká republika musí zůstat stabilní demokracií, která chrání svou ústavu, svůj právní řád a aktivně pečuje o svobodu a demokracii,“ řekl Fiala.

Extremismus samotný podle premiéra je v současnosti ještě těžší, než byl před minulými volbami, a je i čím dál tím více nebezpečný. I proto je třeba se na něj připravit. „Extremismus, který jsme společně porazili ve volbách, totiž nikam nezmizel. Naopak, vlivem současných krizí je ještě troufalejší a jeho nebezpečnost dál stoupá,“ varoval premiér.

Šéfredaktor serveru Echo24 Balšínek upozorňuje na očividnou změnu priorit vlády. Fialova vláda se nyní podle něj více zaměřuje na údajný „boj s extremisty a populisty“ než na bezprostřední krize v hospodářství České republiky. „Nové priority, nové perspektivy. Když boj s vnitřním nepřítelem je více než řešení reálných ekonomických potíží. Kam to povede?“ ptá se šéfredaktor.

 

 

V reakci na Balšínkův příspěvek píše jeden z uživatelů Twitteru: „Mám pocit, že to samé říkali komunisté v 50 letech.“

 

 

„Míra neúspěšnosti vládnutí se pravidelně měří potřebou hledat nepřítele,“ připomíná další z uživatelů.

 

 

Podle uživatele Petra Kovarika je současná situace „hotová cimrmanovština“. „Vyhlásit boj s extremisty pod vlajkou Pirátů je hotová cimrmanovština. Byla v publiku i soudružka Janka Michailid, schvalující komunistické genocidium?“ píše.

 

 

„Pořád nepochopili, že kampaň skončila. Jiný program než Antibabiš nemají. Jsme ztraceni,“ usnesl se další uživatel.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luk

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

xxx, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseMartin23 , 01.05.2023 19:25:59
Fialenko se již dávno mentálně vrátil před rok 1989.

|  11 |  0

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…