„Bolševismus! Odešla jsem.“ Kauza Lipovská: Svědectví senátorky, dříve z TOP 09

02.02.2020 18:26

Česká biskupská konference nominovala do Rady ČT brněnskou ekonomku Hanu Lipovskou z Institutu Václava Klause, která se nikdy netajila obdivem k exprezidentu Klausovi. Devatenáct senátorů v čele s Markem Hilšerem požádalo biskupy, aby svou nominaci stáhli. Jenže se najdou i senátoři, kteří s Hilšerem nesouhlasí. Na obranu Lipovské se postavila senátorka Jitka Chalánková, bývalá členka TOP 09.

„Bolševismus! Odešla jsem.“ Kauza Lipovská: Svědectví senátorky, dříve z TOP 09
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátorka Jitka Chalánková

Za pár dní budou poslanci vybírat šest nových členů Rady ČT a dva nové členy do Rady Českého rozhlasu. Budou vybírat z víc než stovky uchazečů, Jsou mezi nimi i moderátor Luboš Xaver Veselý nebo ekonomka Hana Lipovská.

A právě s nominací Lipovské, kterou navrhli členové České biskupské konference do Rady ČT, má velký problém 19 senátorů. Marek Hilšer s kolegy má obavy, že by Lipovská nehájila nezávislost veřejnoprávní televize, protože ji samotnou nelze označit za nezávislou odbornici na média.

Nezávislá senátorka Jitka Chalánková, bývalá členka TOP 09, se však Lipovské důrazně zastala a své kolegy senátory přirovnala ke komunistům, respektive k bolševikům.

Anketa

Bojíte se čínského koronaviru?

26%
74%
hlasovalo: 1794 lidí

Jsem přesvědčena, že právě kandidatura paní Lipovské je mimořádně důležitá a prospěšná pro naši zemi. Odmítám dopis 19 senátorů, kteří vyzývají Českou biskupskou konferenci, aby kandidaturu paní Lipovské stáhla. Tento dopis odmítám proto, že zásadně odmítám bolševismus. Pro informaci dodávám, že ze stálé komise Senátu pro sdělovací prostředky jsem vystoupila již na podzim loňského roku. Důvodem mého vystoupení z této komise byly již tehdy patrné bolševické metody s průvodními jevy kádrování. Za takovou činnost jsem rozhodně nemohla nést zodpovědnost,“ vypálila Chalánková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…