„Česká televize má ze seriálu Most! orgasmus.“ Bouře nekončí. Míček nadhozen a tahanice pokračuje

26.02.2019 19:12

Kontroverze, které vzbuzuje seriál Most!, jenž od začátku ledna vysílá Česká televize a těší se více než milionu diváků, stále neutichají, ba naopak. Scény, které se v něm odehrávají, a postavy, které v něm hrají, jsou častými předměty diskusí a silně dráždí nejen diváky, ale také reprezentanty české politické scény. Odsuzují především vulgarismy či narážky na politickou korektnost. Nyní ostrými slovy na sociálních sítích na jeho adresu nešetřili Eva Hrindová ze spolku Naštvané matky, kritik České televize, hudebník, publicista a bývalý člen ODS Petr Štěpánek a mluvčí Bezpečnostní informační služby (BIS) Ladislav Šticha.

„Česká televize má ze seriálu Most! orgasmus.“ Bouře nekončí. Míček nadhozen a tahanice pokračuje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká televize, ilustrační foto

Podle Hrindové má Česká televize ze seriálu Most! doslova orgasmus. Větší jak ze StarDance. Je podle ní neuvěřitelné, co dovede s diváky udělat trochu řemesla a vtipu. Zdůrazňuje, že je to ale pořád jen propaganda, která si pro zvýšení účinku občas dělá srandu i sama ze sebe. Nic víc.

Na to jí ale v diskusi reagoval Tomáš Koudelka se slovy, že pro člověka, který neprodukuje nic jiného než účelovou a často zcela vylhanou propagandu, musí být všechno propaganda, protože každý slušný člověk prý přece ví, že zobrazovat trans nebo cikány jako lidi je hřích.

„Se*e tě to Evko, co?“ připojil se komentující uživatel vystupující jako P.M. Tross. „Rusům docházejí prachy a vy to zase prohrajete. Co se dá dělat. To už je váš osud,“ dodal pobaveně.

Ivana Melkusová pak napsala, že slovo orgasmus prožíval Kubal před uvedením posledního dílu Mostu. Kubal chtěl prý od cikánů slyšet, že seriál vyřešil problém nepřizpůsobivých. Neziskový parazit Šimáček podle ní všechno zlo svedl na většinovou společnost. „Cikáni za nic nemůžou. 130 parazitických neziskovek jen podojilo stát,“ doplnila.

Ani Štěpánek si nemyslí, že by tento seriál České televize byl nějaký fenomén. Podle jeho názoru je to leda tak pokrytecká multikulturní agitka, kterou pár vtipných hlášek nezakryje.

„Řekl průměrný rocker, konspirační fantasta a neúspěšný nominant do Rady ČT,“ slízl to rovnou Štěpánek od uživatele jménem tlampač univerzál.

Luboš Mačanka si pak v diskusi pod Štěpánkovým příspěvkem neodpustil poznámku, že chápe, že rasistům se to moc nelíbí.

Zdeňka Grunta naopak zajímalo, proč RRTV už nejedná. Před dvacátou druhou hodinou je podle něj vysíláno něco, za co by ostatní televize dostaly flastr? Agitka.

Martin Janský Štěpánkovi napsal, ať si rovnou podá ruku s Foldynou. „Možná jazyk. Že vy nemáte rád ani Cimrmany? To už tak bývá, ale zase Šlágr TV a Barrandov je ok, že? Dodal.

Poslanec Jaroslav Foldyna (ČSSD) se na Českou televizi totiž za seriál také hodně zlobí. Zdá se mu, že tvůrci seriálu skrz Českou televizi útočí na dva tisíce let starou tradici. Například dětem se prý skrze seriálovou postavu „transgender Dáši/Pavla“ něco podsouvá a podle Foldyny je jen na nás, co všechno si ještě necháme líbit.

Mluvčí BIS Ladislav Šticha k seriálu Most“ na svém Twitteru zase poznamenal, že ukázal jednu ze zbraní v boji se stereotypy. Úplně je zesměšnit a ukázat jejich ubohost v plné nahotě. „Viz. “On není rasista, on je jenom debil” ,“ doplnil.

Seriál České televize Most! patří k nejpopulárnějším televizním počinům poslední doby. Většina diváků se u něj bavila tak dobře, že seriál už stačil zlidovět, a to ještě ani neskončila jeho první řada. Hlášky Franto, drž úhel, se šíří po sociálních sítích a lidé dospěli k závěru, že jeden seriál odvede v otázkách soužití Romů s Neromy daleko víc práce, než zmohly prakticky všechny dosavadní pokusy státu o dosažení porozumění mezi oběma skupinami Čechů. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: nab

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…