„Chová se podezřele.“ Policejní zásah na pražské univerzitě. Falešný poplach. A toto následovalo

22.01.2024 21:31 | Monitoring

Policie dnes zasahovala kvůli podezřelému studentovi s velkou černou taškou v areálu Univerzity Karlovy. Budovy v areálu evakuovala a provedla zde pyrotechnickou prohlídku. V tašce studenta byly nalezeny pouze knihy. Nyní sklízí policie výsměch na sociálních sítích.

„Chová se podezřele.“ Policejní zásah na pražské univerzitě. Falešný poplach. A toto následovalo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policejní vůz, ilustrační foto

Policie zasahovala pro nahlášení podezřele se chovajícího studenta v budově Matematicko-fyzikální fakulty Univerzity Karlovy v Praze 8. „Pražští policisté zasahují v ulici V Holešovičkách v Praze 8, kde se dle oznámení měl nacházet student, který se choval podezřele. Policisté mají muže ve své moci a zjišťují, k čemu na místě došlo,“ oznámila policie na sociální sítí X ve 14.30.

 

 

Z bezpečnostních důvodů se provedla v budově školy pyrotechnická prohlídka, aby vyloučila možná případná rizika.

V 16.30 uvedla, že provedená pyrotechnická prohlídka všech budov i zavazadla, které měl muž u sebe, neodhalila žádné nebezpečné předměty. „Nebylo zjištěno žádné protiprávní jednání a psychicky rozrušený muž byl převezen do psychiatrické léčebny k dalšímu ošetření,“ uvedla policie.

 

 

„Naštěstí šlo o falešný poplach vyvolaný zprávou, že po katedrálním objektu se pohybuje osoba s velkou černou taškou, která už však areál opustila. Víme, co v té tašce měl, podařilo se jej odchytit, nebylo tam nic nebezpečného,“ informoval studenty a pracovníky fakulty děkan Mirko Rokyta. Pro ČTK dodal, že v tašce měl student jen knížky.

Velká taška studenta vzbudila podezření po tragické střelbě na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy 21. prosince, kdy student pronesl ve velkých zavazadlech do školy arzenál zbraní a střeliva. Zastřelil 14 lidí a 25 zranil.

Lidé na sociálních sítích se dnešnímu zásahu policie vysmívají, že reaguje na každé nahlášení podezřelého chování, a označují ji za „paranoidní“.

„Paranoidní jedinci opět v akci... asi svědomí ze zpackané akce,“ naráží jeden z diskutérů na zásahu policie na FF UK, kde se střílelo.

Další komentář naznačil, že dnes může být podezřelý skoro každý. „‘Student matfyzu, který se choval podezřele‘ :D To se jako bavil s holkou, nebo co?“ napsal uživatel Martin.

 

I další volali po jasné definici toho, co znamená „chovat se podezřele“.

„Docela by mě zajímalo, co přesně znamená výraz ‚choval podezřele‘???“ pozastavoval se jiný přispěvatel do diskuse.

„Choval podezřele, tak se chovám furt, když jedu tramvají zhulenej,“ zněla další reakce.

„Jednou už stačilo, co zase dělají tihle pomatenci...,“ pozastavovali se další.

Podle některých dokonce začal „hon na podezřelé studenty“.

„Pane bože, když tam přišel ten pravý, to nikdo neohlídal a teď si budete hrát, jak jste dobří. Tak to teda nejste, jste moulové,“ vzkázala policistům komentující Simona.

Chtěl bych nahlásit člověka vedoucího tento účet, chová se nějak podezřele, vydává se za PČR, a přitom vykazuje jakousi činnost, vtipkoval následně uživatel.

Jiní si vzpomněli na řeporyjského starostu Pavla Novotného: „Podezřele se chová hlavně jistý Pavel Novotný z Řeporyjí. Lidem běžně vyhrožuje zastřelením, veřejně prohlašuje, že vlastnil zbraně bez povolení, a už po lidech i střílel ze vzduchovky!!! Tak co? Radši nic, že?“ rýpl si do policie Martin Koval.

 

 

V diskusi se lidé také rozčilovali, že policie kvůli zásahu omezila i dopravu a ulici po třetí odpoledne uzavřela v obou směrech. „Jako uzavřít půl Prahy, protože se matfyzák baví se ženou, je úlet,“ rozčilovali se někteří.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Soud smetl ze stolu žalobu SOCDEM na ČSSD. Paroubek děkuje za reklamu: Nechápu, kdo jim to sepsal

19:50 Soud smetl ze stolu žalobu SOCDEM na ČSSD. Paroubek děkuje za reklamu: Nechápu, kdo jim to sepsal

Sociální demokracie se snažila zrušit registraci koalice ČSSD pro volby do Evropského parlamentu. Zk…