„Co by se muselo stát, abyste nevolil Nerudovou?“ Kalousek odpověděl. A pak radši mazal

23.12.2022 12:07 | Ze sítí

Prezidentská kampaň se dostala do své závěrečné fáze. Navzdory tomu, že všichni kandidáti slibovali pozitivní přesvědčování voličů, bez osočování svých protivníků, skutečnost je jiná. Týmy a sympatizanti jednotlivých kandidátů rukavičky sundali už dávno a jde do tuhého. Pocítil to i Miroslav Kalousek, který dlouhou dobu propaguje Danuši Nerudovou a na Andreji Babišovi a Petru Pavlovi nenechá niť suchou. Ten dokonce smazal svoji reakci, kde psal o nekompetentnosti Nerudové v porovnání s Pavlem. A schytal to.

„Co by se muselo stát, abyste nevolil Nerudovou?“ Kalousek odpověděl. A pak radši mazal
Foto: Screen: YouTube
Popisek: Miroslav Kalousek

„Vaši volbu budu respektovat,“ začal svůj tweet v demokratickém duchu. Ten ale v zápětí rychle opustil.

„Klidně volte chlapa, který chce stát v čele státu, aniž tuší, kdy je Den české státnosti. Německo je náš nejdůležitější partner. Ale klidně volte chlapa, který netuší, co je obsahem česko-německé deklarace. Koneckonců, emigrovat se dá kamkoliv,“ narážel na neznalosti, které generál Pavel prokázal v jednom z vědomostních testů, kterým jsou kandidáti na prezidentský úřad podrobováni.

To se samozřejmě setkalo s velkým ohlasem. Mnozí diskutéři Kalouskovi vyčítali jeho postoj, jiní ho naopak chválili. Našla se ale i výjimka.

„Já se Vás zeptám jinak než zbytek: Co by se muselo stát, abyste Nerudovou nakonec nevolil,“ šel na to z jiného konce jeden z diskutujících.

„Existuje něco takového? Nebo je to od vás vlastně bezpodmínečná podpora? Díky za odpověď.“

A odpovědi od Miroslava Kalouska skutečně dostal, byť jen na krátkou dobu, protože ji bývalý ministr financí po ránu smazal.

Co tedy stálo za to, aby zakladatel TOP 09 sáhl k tomuto neobvyklému kroku?

„Co by se muselo stát? Kdyby prokázala stejnou míru trapné nekompetence stát v čele státu jako generál Pavel. Ale to nehrozí. To opravdu není tak těžké.“

To je celá odpověď, kterou na twitteru již nenajdete. Zda to bylo způsobeno informacemi, které tou dobou prosákly do médií a týkaly se událostí, pod které se jako ta, co stála v čele univerzity, podepsala Danuše Nerudová, není známo.

Faktem zůstává, že diskutér se nedal a ještě před smazáním odpovědi na ni reagoval.

„Ok, díky za odpověď! A tu trapnou míru nekompetence Pavel ukázal, když vyfailoval ten test od Reflexu (nebo co to bylo...)? Do té doby to bylo pro Vás nerozhodně,“ zeptal se Kalouska, který prokazatelně i před tím, než generál Pavel chybně odpovídal na zmíněné otázky, propagoval volbu Nerudové a poukazoval na Pavlovu minulost s tím, že je pro něj nevolitelný.

„Nebo v čem do té doby Nerudová vedla nad Pavlem v ‚míře kompetence‘? Díky,“ podivil se ještě diskutér a poděkoval za odpověď, které se ale už nedočkal. Kalousek totiž, možná i pod tíhou zmíněných argumentů, smazal i tu předcházející.

Sám dotyčný diskutér, kterým byl Michal Sirový, volební sázkař, se k celé záležitosti posléze ještě vrátil a mimo jiné potvrdil, že Kalousek svoji odpověď opravdu smazal. Její znění ale naštěstí neuniklo Parlamentním listům, jak je uvedeno výše, ani dalším diskutujícím.

„Nejtěžší otázka (nejen) internetová debata: ‚Co by se muselo stát, abyste změnil(a) názor?‘ Jsem rád, že jsme včera s panem Kalouskem vytvořili hezký příklad. Jen škoda, že svou odpověď na tu těžkou otázku smazal…“

Dodejme, že prezidentské volby se uskuteční v lednu příštího roku, tedy již za pár týdnů a Nerudová je, společně s Pavlem a Babišem, jednou z jejich favoritek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: MaA

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Není pravda, že Míra má potíže s alkoholem., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseCoviďák , 23.12.2022 16:36:48
Pravdou je, že má potíže bez alkoholu.

|  8 |  0

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…