„Debylek a alkoholik Zeman“. Odpůrci prezidenta mají na internetu novou zábavu

04.08.2019 7:10

Kvůli prezidentovi Miloši Zemanovi se na internetové encyklopedii Wikipedie střetávají jeho fanoušci a odpůrci. O tom, jak právě heslo Miloš Zeman museli správci encyklopedie zamknout proti libovolným zásahům, píše server Lidovky.cz.

„Debylek a alkoholik Zeman“. Odpůrci prezidenta mají na internetu novou zábavu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Česka Miloš Zeman

Platforma  Wikipedie funguje na principu veřejné tvorby. Každý může přijít a heslo změnit, změny pak následně posuzují editoři. Jsou však hesla, která se proti těmto zásahům musí zamknout. Mezi ně patří nejen premiér Andrej Babiš (ANO), ale také lídr SPD Tomio Okamura a prezident Miloš Zeman. Důvodem je to, že se u jeho jména střetávali ti, kdo ho vidí v pozitivních barvách, a ti, kdo jej vidí negativně. 

Na jaře tak například k jeho jménu přibylo: „Známý alkoholik, říká se mu Debylek“. Spor se také vede kvůli titulu CSc. Prezident ve svém životopise nezmiňuje, že ho vlastní, ale uvádějí jej například stránky Ministerstva vnitra v přehledu rozhodnutí o registraci do voleb. Hradní mluvčí Jiří Ovčáček pro Lidovky.cz řekl, že Zeman tento titul nemá. 

Původní text ZDE.

Editoři se pak také přeli o to, jakým způsobem popsat prezidentův zdravotní stav před šesti lety u korunovačních klenotů ve svatovítské katedrále. Zajímavé je i to, že jiné informace najdete v odlišných jazykových mutacích internetové encyklopedie. Například ruská, polská a čínská verze vůbec nedisponují odstavcem kontroverze. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…