„Dělobuchy! Kňučení pejskařů, otravné. Obtěžující psi.“ Pavel Novotný v noci udeřil

01.01.2022 8:41

Stěžování pejskařů, že bujaré silvestrovské oslavy a zábavní pyrotechnika škodí jejich mazlíčkům, přivedlo do varu řeporyjského starostu Pavla Novotného (ODS). Na sociální síti je usadil dost peprným vzkazem. Volí tak zcela opačný přístup než většina politiků, která lidi nabádá k ohleduplnosti a nad odpalováním petard jen nevěřícně kroutí hlavou, jako například někdejší diplomat a bývalý eurokomisař Pavel Telička.

„Dělobuchy! Kňučení pejskařů, otravné. Obtěžující psi.“ Pavel Novotný v noci udeřil
Foto: Repro Youtube
Popisek: Pavel Novotný

Pejskařům vadí, že lidé v noci ze Silvestra na Nový rok nerespektují, že dělobuchy působí jejich zvířatům, a nejen jim, stres a trauma, v horším případě někdy i vážná zranění. Nad jejich slovy ale starosta městské části Praha-Řeporyje s nezájmem mává rukou. Naopak se do nich necelou hodinu po půlnoci sám opřel, že nerespektují toto každoroční veselí.

V následné diskusi pod svým příspěvkem se dál rozepsal o tom, že pejskaři ho štvou, protože si po svých mazlíčcích neumí ani uklidit:

Pro svůj kontroverzní názor samozřejmě sklízí kritické reakce, v diskusi se objevila i videa o tom, jak zvířata kvůli ohňostrojům trpí, ani to ale s Novotným prý „nehnulo“. Starosta pak poznamenal, že zkrátka „miluje trollení pejskařů“.

Téhož dne se naopak velmi kriticky k odpalování dělobuchů, které má negativní vliv na psychiku zvířat, vyjádřil Pavel Telička.

Podobně zněl i včerejší tweet europoslance Jiřího Pospíšila (TOP 09): „K čemu je nám taková radost, která ohrožuje zdraví dalších živých tvorů? A nemůžeme si opravdu tento den užít i bez toho? I proto jsem rád, že jsme v Praze tento druh ‚zábavy‘ omezili a prostor dostávají moderní technologie, které nikomu neškodí, a přitom dokážou vytvořit svět téměř pohádkový,“ ponouká spoluobčany, aby to nepřeháněli s bujarým veselím, s dělobuchy a ohňostroji.

„Je to o každém z nás, o určité ohleduplnosti k druhým, tak na to, prosím, zkusme myslet…“ vybídl Pospíšil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…