„Demisi. Demisi!“ Okamura na Václaváku vyzval k povstání proti „totalitní vládě“. Došlo i na sexuální džihád a exorcismus

06.02.2016 19:10

REPORTÁŽ „Žádné imigranty s Koránem místo mozku! Islám mimo zákon!“ hlásal jeden z nemnoha transparentů houpajících se v rytmu Brichtovy písně „Červená, modrá, bílá“, kterou zpěvák zazpíval na demonstraci hnutí Tomia Okamury Svoboda a přímá demokracie. A nejedna z přítomných maminek zamáčkla slzu.

„Demisi. Demisi!“ Okamura na Václaváku vyzval k povstání proti „totalitní vládě“. Došlo i na sexuální džihád a exorcismus
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Na Václavském náměstí dnes ve dvě hodiny odpoledne začala evropská megademonstrace, kterou jménem Svobody a přímé demokracie Tomia Okamury svolával jeho stranický kolega Jaroslav Staník. Poklidné shromáždění, které počtem účastníků zdaleka nenaplnilo své označení, oblažili svou přítomností například zpěvák Aleš Brichta, písničkář Pepa Nos či protiimigrační aktivista Zdeněk Chytra.

Nad hlavami davu vlálo několik vlajek České republiky a krajských organizací SPD a nejeden transparent, požadující odstoupení Bohuslava Sobotky či zákaz islámu. „Se Sobotkou, EU a Merkel, cesta do pekel!“ hlásal jeden z nich. Celkem však v davu bylo pohledem redaktora ParlamentníchListů.cz zhruba 500 lidí, i když odhad policie hovořil asi o 1 200 lidí. Organizátor akce odhadl počet účastníků dokonce na dva až tři tisíce.

Úvodního slova se chopil svolavatel demonstrace Jaroslav Staník, který uvedl, že nechce, aby jeho vnučky musely nosit burky a podstoupit ženskou obřízku, což se setkalo s bouřlivým potleskem. Akcí následně provázel Dan Kopál, kterého si někteří mohou pamatovat z dob jeho účinkování v již zrušeném pořadu Mňam aneb prima vařečka.

Islám je náboženství rasismu, volal Okamura

Po úvodní promluvě se dostal ke slovu zlatý hřeb demonstrace, tedy Tomio Okamura se svým proslovem. „Islám je náboženství rasismu, a to, co vidíme v evropských městech, je sexuální džihád!“ zvolal Okamura a jal se vysvětlovat, co je s tímto náboženstvím špatně a jak omezuje naše vlastní svobody. Mezitím však provolával i svobodu slova a vyznání, jakožto jedny z nejdůležitějších evropských hodnot.

„Raději žijme chudší, ale v bezpečnější a suverénní zemi,“ vysvětlil Okamura, že na migranty platíme z daní příliš mnoho peněz, a následně vyzval demonstranty, aby se postavili vlastní „totalitní vládě“ a donutili ji podat demisi, na což dav začal skandovat „Demisi! Demisi!“ a jeden ze skandujících se poté zeptal jiného, co že je to vlastně ta „denise“.

Krátce promluvil i senátor a předseda Strany práv občanů Jan Veleba. „Tato země je naše. Tak zní dnes už legendární věta prezidenta republiky Miloše Zemana,“ pronesl Veleba, načež dav odpověděl sborovým „Ať žije Zeman!“. Veleba dodal, že Zemana zná a sdílí jeho názory, stejně jako všichni. Migranti do České republiky podle něj nejdou kvůli tomu, že Zeman řekl „Nikdo vás sem nezval“. Vyjádřil také nutnost spolupráce se zeměmi Visegrádské čtyřky.

„Já si myslím, že princip je ten, že vláda, současná, vůbec neplní svoji funkci, že ji nezajímá, co dělá lid,“ prohlásil hlavní bod demonstrace, zpěvák Aleš Brichta. Ten ještě vyjádřil domněnku, že EU, do které jsme vstoupili, je jiná než EU dnes. Následně zazpíval písně „Červená, modrá, bílá“ a „Nechte vlajky vlát“, u kterých nejeden z přítomných zamáčkl slzu.

 

  • Více k sobotním demonstracím ZDE.

Písničkář Nos se pomodlil

Na chvíli vystoupil i písničkář Pepa Nos, který během svého proslovu stihl srovnat Chartu 77 se současnou SPD a poté začal vysvětlovat, že ďáblové a satani pijí krev a je nutné se jich zbavit skrze exorcismus. V několika jazycích pak odříkal Ve jménu otce, syna i ducha svatého. „Táhněte zpátky do pekel!“ zvolal. Podobně jako Brichta i Nos pobavil publikum dvěma písněmi.

Po Nosovi se mikrofonu chytil protiimigrační aktivista Zdeněk Chytra, jenž sám žije v Berlíně, a začal velmi plamenně vysvětlovat, že přistěhovalci jsou zcela neintegrovatelní. „Oni se nikdy neintegrují, nikdy! A vy je sem nesmíte pustit! Nesmíte!“ volal na publikum Chytra, který následně vysvětlil, že všichni politici lžou. Správným řešením je podle něj okamžitý návrat všech imigrantů zpět do země, ze které přišli. „Kdo by si kdy pomyslel, já teda ne, že budu jednou svobodu slova hledat na ruských serverech!“ zvolal Chytra pro podporu svého tvrzení, že všichni lžou a žijeme v totalitě.

Své tvrzení, že migranti jsou jenom muži, podložil historkou, jak šel nočním Berlínem a před azylovým zařízením postávali pouze muži. „Já tam neviděl jediné dítě!“ Migranti podle něj do Evropy přinesli „etnickou a náboženskou válku“. „My to tady nechcem a mít to tady nebudem!“ uzavřel svůj proslov Chytra.

V závěru demonstrace se o slovo opět přihlásil Tomio Okamura, který vyzval všechny přítomné k tomu, aby rozšiřovali názor SPD, aby si tiskli letáky a dávali je sousedům do schránek, aby se stmelovali a aby přesvědčovali i babičky a dědečky o tom, koho je potřeba volit pro budoucnost českého národa. Následně všem poděkoval za účast a demonstraci za zvuku první sloky národní hymny ji rozpustil.  

Autor reportáže Stanislav Spanilý.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: sta

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…