„Dorazila skupina okolo hrdinů ParlamentníchListů.cz Bašty a Schneidera.“ Jakub Janda a jeho postřehy z debaty o ruské propagandě

09.12.2016 18:28

Zástupce ředitele think-tanku Evropské hodnoty Jakub Janda se na svém facebookovém profilu rozepsal o veřejné debatě o ruské propagandě, na kterou dorazila podle jeho slov obvyklá skupinka okolo hrdinů ParlamentníchListů.cz Jaroslava Bašty a Jana Schneidera.

„Dorazila skupina okolo hrdinů ParlamentníchListů.cz Bašty a Schneidera.“ Jakub Janda a jeho postřehy z debaty o ruské propagandě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jakub Janda, aktivista z lobbistického spolku Evropské hodnoty

„Kromě obvyklého fňukání, že je někdo cenzuruje (necenzuruje, ty své bláboly si svobodně píší), jsme se dostali i k obsahovému sdělení,“ rýpe Janda.

„Západ je prý moc zlý na Rusko a neměl na Ukrajinu chodit, protože ta patří do ruské sféry vlivu. Pokud z Ukrajinců uděláme nesvépravné otroky podřízené vůli Moskvy, tak určitě. Pokud věříme, že stejně jako my mají Ukrajinci právo vybrat si svou vlastní budoucnost, třeba směřování k evropským standardům života, tak tenhle diktátorský mýtus můžeme v klidu založit mezi vyprávění, že s Ruskem nekomunikujeme. Komunikujeme. Jen když má někdo na svědomí 10 000 mrtvých Ukrajinců na území Ukrajiny a konstantně lže, tak mu přestanete věřit jeho vyprávění,“ podotkl Janda.

Schneider, kterého Janda úvodem zmiňuje, přinesl ParlamentnímListům.cz reportáž (ZDE). A zmiňuje v ní mimo jiné také situaci, kdy se dostal do „sporu“ s Jandou. „Na celou moji tirádu, od asymetrického složení panelu, financování ttEH, chybné metodiky, osobní invektivy až po ony dvě teze zareagoval Janda věcně: ‚no, dobře.‘ Žádný protiargument, žádný odpor, technické k.o.,“ všímá si Schneider.

Schneider se ve své reportáži zaměřil také na ředitele Eurocentra Víta Nejedla, který jej překvapil tím, že uvedl, že sice uvažoval o pestřejší skladbě panelu, ale z obavy, aby nepřišel o svou židli na Úřadu vlády, sestavil panel tak, jak byl. „Přihlásil jsem se s technickým dotazem, že jsem se asi přeslechl, zda opravdu řekl, že ‚z obav, aby nepřišel o svou židli‘? A tuplovaný magistr to potvrdil a na můj už tuplovaně nevěřícný druhý dotaz to potvrdil ještě jednou. Pak jsem mu už veřejně, zcela mimo pravidla diskuse, navrhl, jestli to nechce odmávat? Tím v podstatě jakákoliv debata skončila, protože moderátor se ke své neskonalé hanbě třikrát přiznal ke své předposrané nekompetentnosti,“ sdělil Schneider.

Celý příspěvek Jakuba Jandy:

Dneska na veřejnou debatu dorazila obvyklá skupinka okolo hrdinů Parlamentních listů pana Schneidra a pana Bašty.
Kromě obvyklého fňukání, že je někdo cenzuruje (necenzuruje, ty své bláboly si svobodně píší) jsme se dostali i k obsahovému sdělení.
Západ prý moc zlý na Rusko a neměl na Ukrajinu chodit, protože ta patří do ruské sféry vlivu. Pokud z Ukrajinců uděláme nesvépravné otroky podřízené vůli Moskvy, tak určitě.
Pokud věříme, že stejně jako my mají Ukrajinci právo vybrat si svou vlastní budoucnost, třeba směřování k evropským standardům života, tak tenhle diktátorský mýtus můžeme v klidu založit mezi vyprávění, že s Ruskem nekomunikujeme. Komunikujeme.
Jen když má někdo na svědomí 10 000 mrtvých Ukrajinců na území Ukrajiny a konstantně lže, tak mu přestanete důvěřovat jeho vyprávění.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…