„Fiala przní malá děvčátka. Tvrzení nelze nezávisle ověřit.“ Hon na dezinformace rozpálil do běla vysokého expolitika ODS

25.04.2022 18:27 | Ze sítí

Někdejší místopředseda ODS Miroslav Macek se ve své pravidelné glose zaměřil mimo jiné na dezinformace – a srovnal je s převážnou většinou informací českých sdělovacích prostředků. Poukazuje totiž na větu, kterou české sdělovací prostředky podle jeho slov po informacích uvádějí: Tvrzení nelze nezávisle ověřit.

„Fiala przní malá děvčátka. Tvrzení nelze nezávisle ověřit.“ Hon na dezinformace rozpálil do běla vysokého expolitika ODS
Foto: kr-stredocesky.cz
Popisek: Počítač

„Víte, jaký je rozdíl mezi dezinformací a převážnou většinou informací českých sdělovacích prostředků? Po ‚informaci‘ českých sdělovacích prostředků následuje věta: ‚Tvrzení nelze nezávisle ověřit‘ nebo ‚Tvrzení nelze ověřit z nezávislých zdrojů‘,“ uvádí Macek.

A přidává příklady.

„Premiér Fiala przní malá děvčátka. Tvrzení nelze nezávisle ověřit. – Preferenční hlasy Markéty Pekarové Adamové v posledních volbách, a to celých 49 074 hlasů, byly hlasy jejích klientů z několika pražských nevěstinců. Tvrzení nelze nezávisle ověřit. – Andrej Babiš je podle náznaků jeho spolužáků nemanželským synem Putinova otce, tedy jeho nevlastním bratrem. Tvrzení nelze nezávisle ověřit. – Opoziční poslanec Tomio Okamura se měl podílet jako nezletilý na útoku Japonců na Pearl Harbour. Tvrzení nelze nezávisle ověřit. – Všichni, kteří věří takto označeným zprávám, jsou značně zmanipulované ovce. Tvrzení nelze nezávisle ověřit, nicméně je to tak,“ zmínil Macek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…